Κοινωνία

H Eλλάδα διώχνει τους πολίτες της- Το 30% των εργαζομένων ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό

Με την ανεργία στα ύψη, τους μισθούς στα «τάρταρα» και την ανασφάλιστη εργασία να «πρωταγωνιστεί» στην ελληνική αγορά, μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αναζητά διακαώς εργασία στο εξωτερικό. Ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, δεν διστάζουν να γίνουν «οικονομικοί μετανάστες»...,πληροφορίες από το newsbomb.gr

Καριέρα εκτός... Ελλάδας ονειρεύονται να κάνουν οι νέοι στη χώρα μας. Αναζητούν με μανία εργασία στο εξωτερικό, καθώς τόσο οι χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα και οι υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, όσο και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθιστούν ανέφικτη την παραμονή τους στην πατρίδα.

Ανταποκρινόμενες στα «θέλω» της εποχής, τα τελευταία δύο χρόνια «ξεφύτρωσαν» δεκάδες εταιρείες που αναλαμβάνουν να βρουν εργασία σε όσους θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασιζόμενες στις απαιτήσεις αλλά κυρίως στις δυνατότητες και στα προσόντα των ενδιαφερομένων, αναζητούν ικανά άτομα για να προωθήσουν θέσεις εργασίας σε κράτη όπως την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές αγγελίες για εργασία στο εξωτερικό

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από τις παραπάνω αγγελίες, οι μισθοί που προσφέρονται στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι τουλάχιστον διπλάσιες από εκείνες που προσφέρονται στην Ελλάδα! Για τη θέση ενός ψήστη σε εστατόριο της Γερμανίας, η επιχείρηση δίνει 1.700 ευρώ το μήνα. Μία αντίστοιχη θέση στη χώρα μας ο μισθός του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Για μία θέση αποθηκάριου στην Αγγλία, δίνουν 1.600 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα μία επιχείρηση δεν θα έδινε πάνω από 600-700 ευρώ.
Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες χώρες αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη

Δημοφιλέστεροι εργασιακοί προορισμοί των Ελλήνων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία.
Οι ειδικότητες που έχουν ζήτηση!

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει «ειδικότητα» που να μην... αναζητά θέση εργασίας στο εξωτερικό. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ιδιαίτερα περιζήτητες οι ειδικότητες του γιατρού, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή, του μηχανικού και του βιολόγου. Μεγάλη ζήτηση έχουν όμως και οι ειδικότητες των ελαιοχρωματιστών και ψυκτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...