Κοινωνία

Ντοκιμαντέρ Αμερικανικής παραγωγής αφιερωμένο στους διασώστες του Ολύμπου

«Μια χούφτα άνθρωποι που στην Ελλάδα της κρίσης καταφέρνουν να γίνονται υπεράνθρωποι όταν χρειάζεται να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους».

Στην παραπάνω φράση η Ελληνίδα δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, συνοψίζει την εικόνα που σχημάτισε για τους διασώστες των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών και το έργο τους.

«Τη στιγμή που χτυπά το κουδούνι όλα αλλάζουν. Όλοι γίνονται «ένας» και τρέχουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, όταν κάποιος άνθρωπος, ζώο ή περιουσία βρίσκονται σε κίνδυνο» σημειώνει η σκηνοθέτης προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Πηγαίνουν εκεί που όλοι οι άλλοι φεύγουν τρέχοντας…»

Όσα έζησε τα περιγράφει στο νέο της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κλήση ζωής», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της ελληνοαμερικανικής εταιρείας παραγωγής «Ellopia films USA» στη Νέα Υόρκη.

Η κ.Κρικέλη βρισκόταν στον Όλυμπο για τα γυρίσματα σειράς ντοκιμαντέρ αφιερωμένων στο βουνό των Θεών, όταν είδε για πρώτη φορά από κοντά τη δράση των ανθρώπων των ΕΜΑΚ, η οποία τη γοήτευσε και την ενέπνευσε.

«Η πρώτη επαφή έγινε με τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ, Λάμπρο Κίτσιο. Μετά την άδεια που λάβαμε από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα, πήγαμε στους χώρους τους, με σεβασμό και διακριτικότητα και τους ακολουθήσαμε σε διάφορες εκπαιδεύσεις και συμβάντα, σε ήσυχες υπηρεσίες αλλά και σε δύσκολες μέρες και νύχτες» αναφέρει η κ.Κρικέλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ συνεργάστηκε επίσης με την 1η ΕΜΑΚ (Αθήνα) και την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ