Κοινωνία

UNESCO : Το «Όρος του ναού», η πιο ιερή τοποθεσία για τον Ιουδαϊσμό θα είναι ιερό μόνο για τους μουσουλμάνους !

Ψήφισμα από τον γνωστό πολιτιστικό οργανισμό του ΟΗΕ , έσπειρε στην κυριολεξία θύελλες στην Ιερουσαλήμ εξεγείροντας  μαζί  Χριστιανούς και Εβραίους .

Η απόφαση αυτή που αναβλήθηκε από την αρχική ψηφοφορία του Ιουλίου εν μέσω του  αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, προσδιορίζει συγκεκριμένους  ιερούς τόπους στην  Ιερουσαλήμ,  αποκλειστικά με τα μουσουλμανικά  ονόματά τους, αναφέρει ο αμερικανικός τύπος.

Εβραϊκές και χριστιανικές οργανώσεις ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένες από την συγκεκριμένη  διάταξη που αποφάσισε  η UNESCO ,   η οποία δηλώνει ότι από εδώ και στο εξής  το «Όρος του Ναού», η πιο ιερή τοποθεσία στον Ιουδαϊσμό, θα είναι ιερό "μόνο για τους μουσουλμάνους."

 Ο γνωστός εκπαιδευτικός , επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ,  η UNESCO , ενέκρινε το  ψήφισμα  αυτό την Πέμπτη, με το  οποίο  αποκόπτονται στην ουσία οι  ιστορικές και πνευματικές συνδέσεις του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού στην πόλη της Ιερουσαλήμ .

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και άλλοι ειδικοί επέκριναν δριμύτατα  την απόφαση αυτή  ως αντι-σημιτική , τονίζοντας  ότι αποτελεί μια προσπάθεια να απονομιμοποιηθεί  το εβραϊκό κράτος.

Είκοσι-τέσσερις χώρες ψήφισαν υπέρ του μέτρου, ενώ έξι την απέρριψαν, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης  26 μέλη απείχαν. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν ενέκρινε το ψήφισμα, το οποίο εισήχθη από την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Μαρόκο, το Λίβανο, το Ομάν, το Κατάρ και το Σουδάν.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (Γερουσιαστής απλό το Τέξας) και η Δημοκρατική βουλευτήςIleana Ros-Lehtinen  ηγήθηκαν ομάδας 40 Γερουσιαστών, η οποία απέστειλε γραπτή επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO  τονίζοντας  ότι,  η απόφαση  αυτή πρέπει να ξανασυζητηθεί διότι αποτελεί  μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να απονομιμοποιηθεί  το Ισραήλ ως νόμιμο κράτος. !!

« Η έμμονη εχθρότητα των Ηνωμένων Εθνών προς το Ισραήλ είναι σε ημερήσια διάταξη  για άλλη μια φορά αυτή την εβδομάδα, διότι  η UNESCO ετοίμασε  μια άλλη κατάφωρα μεροληπτική ανάλυση , κρίνοντας  άδικα το Ισραήλ με ψευδείς κατηγορίες και κριτική,  επιχειρώντας  να διαγράψει την  βαθιά ριζωμένη ιστορική σύνδεση των Εβραίων και των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ », είπε ο Κρουζ.

«Για χιλιάδες χρόνια, η Ιερουσαλήμ έχει παίξει καθοριστικό, κεντρικό ρόλο στην ιστορία και την ταυτότητα του Εβραϊκού λαού», είπε ο Κρουζ.

«Για τους Χριστιανούς, η Ιερουσαλήμ είναι η κοιτίδα του πνευματικό  τους χώρου. Το ψήφισμα αυτό αποτελεί μια «σφαλιάρα» σε όλους τους επιστήμονες  και στις   πρόσφατες  αρχαιολογικές   ανασκαφές , που είχαν αποκαλύψει αδιάσειστα φυσικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν  τους  εβραϊκούς και χριστιανικούς  δεσμούς  στην  ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ¨, καταλήγει ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Η επιστολή των Αμερικανών Γερουσιαστών αναφέρει ότι τα  ΗΕ προσπαθούν να «ξαναγράψουν  την ιστορία».

Το ψήφισμα, με τίτλο «Κατεχόμενη Παλαιστίνη», περιέχει επίσης σφοδρές επικρίσεις εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το εβραϊκό κράτος για  «επιθέσεις εναντίον αμάχων» και πολλά άλλα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...