Κοινωνία

Άκρατος θρησκευτικός ζήλος-Κόντεψαν να λιντσάρουν νεαρή γυναίκα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη γιατί φορούσε σορτς

Μια νεαρή Τουρκάλα δέχθηκε απίστευτη  λεκτική  και σωματική  επίθεση ενώ ευρίσκονταν  σε ένα δημόσιο λεωφορείο την πρώτη ημέρα των διακοπών της , κατά την μουσουλμανική εορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ γιατί φορούσε  κοντό σορτσάκι ανέφερε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι  ShowTV.

Η 23χρονη  γυναίκα δέχθηκε επίθεση αμέσως μετά όταν ανέβηκε  πάνω στο λεωφορείο στη γειτονιά Maslak της Κωνσταντινούπολης , από φανατικούς μουσουλμάνους Τούρκους που την έβριζαν με αχαρακτήριστο τρόπο , ενώ στην συνέχεια τις επιτέθηκαν με σπρωξιές και κλοτσιές και  βία, γράφει η εφημερίδα hurriyet .

Ένας άγνωστος άνδρας στο πίσω μέρος του λεωφορείου αρχικά φώναξε «όσες φορούν κοντά παντελόνια πρέπει να πεθάνουν» , Πριν την  βίαιη επίθεση και τις κλοτσιές της στο πρόσωπο, ο ίδιος πιστός ούρλιαζε μέσα σε παραλήρημα «είσαι ένας διάβολος».

Η επίθεση στο λεωφορείο καταγράφηκε από  βίντεο-κάμερα παρακολούθησης , καταδεικνύοντας με σαφήνεια  ότι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες έμειναν τελείως απαθείς στο περιστατικό .

Το περιστατικό αυτό , μαζί με άλλα πρόσφατα που αφορούσαν επίθεση από μαινόμενο όχλο  σε ιντερνέτ –καφέ κατά το  Μπαιράμι , αποτελούν ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί στην Τουρκία .

Φανατισμός , οργή και αστυνομοκρατία ..μιλάμε για μια κατάσταση  που θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε εμφύλιο πόλεμο και διάλυση της χώρας .

Βίντεο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ