Κοινωνία

Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί δύο νέες έδρες στο ΑΠΘ

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών σήμερα στο ΑΠΘ, εκεί όπου από σήμερα ξεκίνησε μια μεγάλη επένδυση του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» στο κορυφαίο ίσως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας για τη δημιουργία δυο νέων εδρών.

Με την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας ανάμεσα στον Πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα και τον Ιβάν Σαββίδη, ξεκίνησε από σήμερα μια μεγάλη επένδυση του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» στο κορυφαίο ίσως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας για τη δημιουργία δυο νέων εδρών. Μια που θα αφορά την Μελέτη της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού και μια για την διδασκαλία της Ρωσσικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Όπως ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης, μια μέρα μετά την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η εγκαθίδρυση για πρώτη φορά μιας έδρας Μελέτης του Ποντιακού Ελληνισμού είναι για εκείνον ένα μακρόχρονο όνειρο που εκπληρώνεται. Υποσχέθηκε απεριόριστη οικονομική βοήθεια προς το ΑΠΘ για την όσο το δυνατόν βαθύτερη έρευνα και μελέτη από τους καλύτερους Καθηγητές και Διδάκτορες, ώστε να δοθούν οι ιστορικές απαντήσεις για την διαδρομή και την αξία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ως μια ακόμη κίνηση σύσφιξης των ελληνορωσικών σχέσεων, που μετρούν αιώνες παράδοσης και στη διάρκεια του φετινού έτους που έχει αφιερωθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, ο κ. Σαββίδης χρηματοδοτεί την έδρα Ρωσικής Γώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Ο ίδιος μάλιστα χρηματοδοτεί έδρα Ελληνικών Σπουδών και στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Ντον.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποσχέθηκε απεριόριστη οικονομική ενίσχυση και μακρόχρονη συνεργασία και η προσφορά του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αλλά και τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόβ.

sdna.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...