Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Σύστημα Anti-Jammer σε άρμα μάχης-Η τέλεια λύση για τα ελληνικά τεθωρακισμένα κατά των τουρκικών drones

Οι Νοτιοκορεάτες παρουσίασαν ένα σύστημα Anti-Jammer κατα μη επανδρωμένων εναερίων αεροσκαφών σε πύργο άρματος Κ2, προκαλώντας πολλά σχόλια από ειδικούς στον τομέα αυτόν, ενώ σίγουρα είναι μια τρομερή ιδέα για τα ελληνικά τεθωρακισμένα.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία κολοσσός Hyundai Rotem παρουσίασε το εξελιγμένο K2 Black Panther MBT στην Πολωνία στα πλαίσια έκθεση αμυντικών συστημάτων με την ονομασία MSPO 2023.

Αυτό το τροποποιημένο άρμα μάχης K2 έχει επιπλέον πλευρική θωράκιση, APS, RWS και συμπαγή συσκευή παρεμβολής κατά εχθρικών drone.

https://youtube.com/watch?v=9RjGFFg0weI

Αυτός ο παρεμβολέας μπορεί να παρέχει προστασία στα άρματα μάχης από περιπλανώμενα πυρομαχικά ή αλλιώς drone  αυτοκτονίας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη χωρίς πολλές τροποποιήσεις και χώρο.

Σύμφωνα με ειδικούς της Νότιας Κορέας αλλά και άλλους, το σύστημα jammer είναι τρομερά χρήσιμο και λογικό εργαλείο για κάθε είδους οχήματα μαζί με την θωράκιση του άρματος  με σύστημα RWS.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας  έχει πεδίο δόξης λαμπρό να κατασκευάσει ένα ανάλογο σύστημα, το οποίο όπως δείχνουν και οι σφοδρές μάχες στην Ουκρανία.

Στο ουκρανικό πεδίο όλων των ειδών τα θωρακισμένα οχήματα  ,άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, γίνονται στόχος από ουκρανικά και ρωσικά drone, προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

Η νέα χρήση ειδικά των αιωρουμένων πυρομαχικών, έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τρόπο δράσης από μεμονωμένες ομάδες Στρατιωτών, κατά πανάκριβων αρμάτων μάχης και άλλων συστημάτων, αλλάζοντας εντελώς όλα όσα γνωρίζουμε για τον σύγχρονο πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, μας έρχεται από τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς αυτή η πολεμική αναμέτρηση  αλλάζει πολλούς κανονισμούς στις Σχολές πολέμου όλων των χωρών της Ευρώπης, λόγω των μεγάλων  καινοτομιών που λαμβάνουν ήδη χώρα στο ουκρανικό έδαφος, σχετικά με την παθητική και ενεργητική θωράκιση ειδικά των αρμάτων μάχης.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η επιβίωση των οπλικών μας συστημάτων στο πεδίο της μάχης και η ισχύ πυρός για την νίκη. Η εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων και  drone-αυτοκτονίας, έχουν καταστήσει όλα τα οπλικά συστήματα απλούς στόχους για παλιοσίδερα.

https://www.youtube.com/watch?v=GQPeNuzOXM0

Οι Ουκρανοί με το παρέλαβαν τα γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4, το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να τα ενισχύσουν με πρόσθετη θωράκιση για να αντιμετωπίσουν το πυροβολικό και τα  ιρανικά drones των Ρώσων, και αυτό μας λέει πάρα πολλά, για το πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Το νοτιοκορεατικό σύστημα είναι μια λαμπρή ιδέα με το τι θα πρέπει να εφοδιαστούν τα άρματα μάχης των Ταξιαρχιών μας για να αντιμετωπίσουν τουρκικά drones.

Άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα ή τροχοφόρα ΤΟΜΑ, αποτελούν απλώς μια "σιλούετα"  στο σκοπευτικό των UCAV, και των drone-αυτοκτονίας, προκαλώντας όχι μόνο υλικές απώλειες, αλλά και ανθρώπινες, ενώ δημιουργούν και ισχυρά  ψυχολογικά χτυπήματα στο στρατιωτικό προσωπικό και των δύο αντιμαχομένων.

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν εξουδετέρωση οπλικών συστημάτων αυτού του είδους ( ρωσικά και ουκρανικά) με την χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων όλων των τύπων, σε σημεία τα οποία υποτίθεται ήταν " αόρατα" από το έδαφος, και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Μιλάμε για μεγάλους αριθμούς αρμάτων, αυτοκινούμενων πυροβόλων και οχημάτων που δεν πρόλαβαν να ρίξουν ούτε ""ντουφεκιά", αφού καταστράφηκαν από αέρος.

Οι εξελίξεις στον ηλεκτρονικό πόλεμο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων για στρατιωτική χρήση.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή