Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται αποσταθεροποίηση του Σαχέλ-Λιβύη-Αίγυπτο μέσω του ISIS-Οφείλουμε την δημιουργία ελληνικής στρατιωτικής βάσης στην Α. Λιβύη

Ξεκινάμε με μια αποκάλυψη που μας έρχεται από τουρκικά και αραβικά ΜΜΕ, περί επικείμενης δράσης ενόπλων ομάδων που συνδέονται με τον ISIS, την Αλ Κάιντα στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής, αλλά και σε Αίγυπτο και Λιβλυη, προειδοποίησε και ανώτερη αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος κατά τους Τούρκους είναι το Σαχέλ, αλλά και το κομμάτι της Ανατολικής Λιβύης του Στρατάρχη Χαφτάρ ( που ενοχλεί όλως τυχαίως δύση και Τουρκία), αλλά και την Αίγυπτο του προέδρου Αλ Σίσι, που έσωσε την χώρα του από το χάος και τον εμφύλιο το 2013.

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτές τις περιπτώσεις, τουρκικό ΜΜΕ, αναφέρει ότι "η δύση θα ξαμολήσει εκ νέου τις ορδές των Τζιχαντιστών ειδικά σε αυτές τις χώρες, για να επιβάλει την θέληση της και να απαλλαγεί από ανεπιθύμητους ηγέτες".         

“Χωρίς μεγαλύτερη διεθνή υποστήριξη και περιφερειακή συνεργασία, η αστάθεια θα αυξηθεί και προς τις παράκτιες χώρες της Δυτικής Αφρικής”, δήλωσε η Βοηθός Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για την Αφρική Μάρθα Πόμπι σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόσφατα.

«Χρειάζεται απεγνωσμένα να σημειωθούν αποφασιστικές προόδους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, του βίαιου εξτρεμισμού και του οργανωμένου εγκλήματος στο Σαχέλ», δήλωσε η Πόμπι.

«Οι καταστροφικές συνέπειες της συνεχιζόμενης αποσταθεροποίησης του Σαχέλ θα γίνουν αισθητές πολύ πέρα από την περιοχή και την αφρικανική ήπειρο», ανέφερε η ίδια.

Μια ειδική αντιτρομοκρατική δύναμη, που συγκροτείται από άτομα από την Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ, τη Μαυριτανία και τον Νίγηρα, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ISIS της Αφρικής.

Η Πόμπι είπε ότι η δύναμη δεν έχει πραγματοποιήσει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο.

Η ίδια ανέφερε ότι η δύναμη αυτή προσαρμόζεται στις νέες πραγματικότητες, ενώ η Γαλλία μεταφέρει την αντιτρομοκρατική της δύναμη από το Μάλι στον Νίγηρα λόγω των εντάσεων με τη στρατιωτική κυβέρνηση και την απόφαση του Μάλι να επιτρέψει στους Ρώσους μισθοφόρους της ομάδας Wagner να αναπτυχθούν στο έδαφός της.

Η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας ενίσχυσαν πρόσφατα τη στρατιωτική συνεργασία με το Μάλι για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επιθέσεων, αλλά «παρά τις προσπάθειες αυτές, η ανασφάλεια στην περιοχή των τριών συνόρων συνεχίζει να αυξάνεται», είπε η Πόμπι, που επέκρινε τη διεθνή κοινότητα λέγοντας ότι η έλλειψη συναίνεσης μεταξύ δωρητών και εταίρων άφησε την κοινή δύναμη χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και άλλη αναγκαία υποστήριξη για να γίνει πλήρως λειτουργική και αυτόνομη, ώστε να μπορεί να έχει «την ικανότητα να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της περιοχής Σαχέλ».

Μια συμφωνία μεταξύ του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δύναμης υπό την οποία οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στο Μάλι παρείχαν καύσιμα, εφόδια, ιατρική εκκένωση και τεχνική υποστήριξη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, είπε η αξιωματούχος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάσει το θέμα της χρηματοδότησης ειρηνευτικών επιχειρήσεων στην Αφρική.

Οι Τούρκοι σε αυτήν την πραγματικότητα, θα ξεσάλωναν στην κυριολεξία  σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, δείχνοντας πόσο λάθος κάναμε που δεν επεκτείναμε την συμφωνία με τον Χαφτάρ στην Λιβύη, και πόσο εγκληματικό είναι για το μέλλον της Ελλάδος, η μη δημιουργία ναυτικής βάσεως στην Ανατολική Λιβύη, με στόχο να ακυρώσουμε τα σχέδια για το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.  

Θέλουμε μια ναυτική βάση στον Κόλπο της Σύρτης για να ελλιμενίζονται οι νέες γαλλικής κατασκευής Φρεγάτες μας, αλλά και τα υποβρύχια μας, ελέγχοντας μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσόγειου, ενώ θέλουμε και μια στρατιωτική βάση για να ελέγχουμε το χερσαίο κομμάτι της Λιβύης, πάνω στο οποίο βασίζεται το καθεστώς Ερντογάν για το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.  

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, οφείλουμε ως χώρα μετά τις εκλογές να τρέξουμε στην Ανατολική Λιβύη και εδραιώσουμε την ελληνική στρατιωτική παρουσία, με στόχο και τον ISIS, ( που μετά το Σαχέλ θα έρθει πιθανόν μελλοντικά και στην Ελλάδα), αφήνοντας κατά μέρος τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και την πολιτική, αφού στόχος είναι ένας, η επιβίωση του ελληνισμού, και η επιστροφή σε περιοχές που διέπρεψαν οι Αρχαίοι πρόγονοι μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ