Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Με εντολή Χουδελούδη ιδρύονται ”ΚΑΑΥ” για τους ΕΠΟΠ

Μέριμνα υπέρ των στελεχών και των οικογενειών του Στρατού Ξηράς  και συγκεκριμένα των ΕΠΟΠ επιδιώκει ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ιδρύονται από φέτος ”ΚΑΑΥ” για τους Επαγγελματίες Οπλίτες.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από την Αλεξανδρούπολη, όπου σε λίγο καιρό και για πρώτη φορά, τα χαμηλόβαθμα στελέχη, θα αποκτήσουν εκτός από τα δικά τους οικήματα και δικά τους ΚΑΑΥ.

Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, Μάκρης Αλεξανδρούπολης, δίπλα από τα ήδη υπάρχοντα ΚΑΑΥ, συνεργεία διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή το χώρο, όπου θα φιλοξενήσουν για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, συνολικά για όλες τις παραθεριστικές σειρές, 60 οικογένειες ΕΠΟΠ παραθεριστών.

Ο αριθμός των 60 ΕΠΟΠ, για την τρέχουσα περίοδο, είναι επιπλέον των όσων Επαγγελματιών Οπλιτών, έχουν επιλεγεί για τα ΚΑΑΥ Μάκρης κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πολύ περισσότερες οικογένειες χαμηλόβαθμων στελεχών θα παραθερίσουν, αρχικά σε υπερσύγχρονα κοντέινερ και κατόπιν σε παραθεριστικές κατοικίες, που θα κατασκευαστούν.

Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΣ, έδωσε εντολή, να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή, εκτός των επιπλέον ΣΟΑ και ξενώνων και στις παραθεριστικές κατοικίες των ΕΠΟΠ.

Tο μέτρο δεν έχει σκοπό να διαχωρίσει τους Επαγγελματίες Οπλίτες από τους υπόλοιπους υπαξιωματικούς, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες σε όλα τα ΚΑΑΥ στη χώρα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους όλων των βαθμών και προελεύσεων, όπως και να συμμετέχουν στην ετήσια διαδικασία παραθερισμού των ΚΑΑΥ.

Στόχος του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, είναι να δοθεί η δυνατότητα παραθερισμού, όπου αυτό είναι εφικτό, σε περισσότερους Επαγγελματίες Οπλίτες.

Πραγματικό έτος μέριμνας οικογενειών στρατιωτικών το 2023, με όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν…

Αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...