Στρατός Ξηράς

Η απόφαση του τουρκικού Eθνικού Sυμβουλίου φέρνει αεροσκάφη C-130J και 183 Λέμβους για τους υποβρύχιους καταδρομείς στο Αιγαίο

Πολλά μπορούν να “αγνοηθούν” χάριν της πολιτικής της μη πρόκλησης στο Αιγαίο με τους νεο-οθωμανούς Τούρκους ώστε να μην βρουν αφορμή, η χθεσινή απόφαση όμως του τουρκικού εθνικού συμβουλίου, που είναι πλέον επίσημη έχοντας και την στρογγυλή σφραγίδα του τουρκικού κράτους και αφορά ξεκάθαρη απειλή για τα νησιά μας, χτυπά καμπάνες στην ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι μας δήλωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ζήτημα της “αποστρατικοποιήσεως” των ελληνικών νησιών, θέτοντας έμμεσα παράλληλα θέμα κυριαρχίας, ενώ λεκτικά διεκδικούν ένα σωρό από αυτά.

Η απάντηση της Αθήνας είναι το παζάρεμα με Βρετανούς αεροσκαφών C-130J που θα ήταν κρίσιμα σε μια αναμέτρηση

Σύμφωνα με το αμυντικό πρακτορείο janes.com ( από τα μεγαλύτερα του κόσμου) η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει τουλάχιστον από ένα έως  μερικά πλεονάζοντα αεροσκάφη Hercules όταν ο τύπος αποσυρθεί από την υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Η Ελλάδα έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο έναν άγνωστο αριθμό αεροσκαφών Lockheed Martin C-130J/C-130J-30 Hercules που πρόκειται να αποσυρθούν σύντομα.

Το Υπουργείο εθνικής Άμυνας της Ελλάδος ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι είχε μια τηλεδιάσκεψη με την Marshall Aerospace and Defense Group για να διαπραγματευτεί την επικείμενη πώληση ενός C-130J (C5 σε υπηρεσία Ηνωμένου Βασιλείου) και 13 «stretched» Αεροσκάφη C-130J-30 (C4) που πρόκειται να αποσυρθούν από την υπηρεσία της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) το 2023.

«Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με την επικείμενη πώληση του αεροσκάφους C-130J του Ηνωμένου Βασιλείου, για το οποίο η εταιρεία Marshall έχει οριστεί ως εξωτερικός συνεργάτης», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, στη διάσκεψη συμμετείχαν ο ακόλουθος άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, λοχαγός Alexander Bush, καθώς και εκπρόσωποι από την Αρχή Πωλήσεων Αμυντικού Εξοπλισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (DESA), το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD), την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Marshall. Ομάδα Αεροδιαστημικής και Άμυνας.

Χρησιμότητα των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J για την Ελλάδα

Σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής στρατιωτικού τύπου κρίσης με την Τουρκία, τα νησιά μας και οι εκεί δυνάμεις, έχουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού με δύο τρόπους, είτε δια θαλάσσης, είτε δια αέρος.

Στην δεύτερη περίπτωση τον ρόλο αυτό θα διαδραματίσουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη, τα οποία θα μετέφεραν πολύτιμα υλικά και προσωπικό για την άμυνα των νήσων.

Ο αριθμός τους και η επιχειρησιακή λειτουργία τους λοιπόν θα ήταν κρίσιμη για την επιτυχία της άμυνας και των νησιών μας σε κάθε πολεμικό σενάριο με τους Τούρκους.

Επίσης με αυτά τα αεροσκάφη δρουν και οι επίλεκτες δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών μας σε κάθε σενάριο στο Αιγαίο, το οποίο έχει εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο των Τούρκων.    

Θα προμηθευτούμε 183 Λέμβους δυνάμεως 7-10 ατόμων για τους υποβρύχιους καταδρομείς μας

Συμβάσεις για την προμήθεια Συσσωρευτών Μάχης Τορπιλών Τ/Λ SUT/SST-4 και 183 Ελαστικών Λέμβων 7-10 Ατόμων για την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράφηκαν από την ΓΔΑΕΕ.

Πρόκειται για μια σοβαρή αγορά ενός μεγάλου αριθμού λέμβων, που θα αντικαταστήσουν τις παλαιές, και θα δώσουν μεγάλες δυνατότητες στους καταδρομείς μας, που καθημερινά κινούνται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οι λέμβοι αυτού μεταφέρονται ως γνωστόν και από ελικόπτερα  για την μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε μικρονήσους και βραχονησίδες, τις οποίες ο Ερντογάν και η παρέα του "κάτι ύποπτο ετοιμάζουν", μετά τις πληροφορίες για προβοκάτσια από τον Αμερικανικό ειδικό Μ.Ρούμπιν.

Η Τουρκία όπως αποδεικνύεται στην πράξη μετά την απόφαση του ανώτατου οργάνου αμυντικής πολιτικής στην Άγκυρα ετοιμάζει πιθανότατα σχέδιο τύπο "βαριοπούλα' για να εμπλέξει Ελλάδα-ΗΠΑ στην περιοχή με την ελπίδα ότι θα προλάβει να αρπάξει γενικώς.    

Ο χρόνος και κυρίως τα επερχόμενα πιθανά γεγονότα θα δείξουν ότι αυτοί οι εξοπλισμοί που έγιναν πραγματικά από το υστέρημα του ελληνικού λαού έσωσαν τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο από τις ορέξεις των Τούρκων ισλαμιστών και εθνικιστών το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...