αλεξιπτωτα
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Τι συμφωνήθηκε για την απόκτηση αλεξίπτωτων του Στρατού-Υπογράφηκε εκτελεστική σύμβαση

Σύμφωνα με την ελληνική Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), υπογράφηκε εκτελεστική σύμβαση για την απόκτηση αλεξιπτώτων προσωπικού στατικού ιμάντα μετά εφεδρικών αλεξιπτώτων.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας ΑΙΝΟΟΥΧΑΟΥ Α.Ε. Σύμφωνα με την ανάρτηση στην σελίδα της ΓΔΑΕΕ, το συμβόλαιο υπογράφηκε στις 31 Αυγούστου του φετινού έτους.

Ποιες Είναι οι Απαιτήσεις για τα Αλεξίπτωτα Προσωπικού Ιμάντα;

Τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των αλεξιπτώτων περιλαμβάνουν αυτόματο και κατευθυνόμενου τύπου άνοιγμα. Το σχήμα του θόλου να είναι παραβολικό ή πολυκωνικό, σύμφωνα με τι απαιτήσεις της ΓΔΑΕΕ. Η ελληνική γενική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων ζήτησε διάμετρο θόλου στα 35 πόδια ή 10,7 μέτρα, αν και ανέφεραν πως θα αποδεχτούν απόκλιση 10%. Οι απαιτήσεις του θόλου περιλαμβάνουν επίσης τουλάχιστον 30 ακτινωτές ταινίες με ελάχιστη αντοχή σε εφελκυσμό έως 227 κιλών και τουλάχιστον 15 εξαεριστήρες με βρόγχο χαλινώσεως από ιμάντα τύπου 8 ή νάυλον. Ο θόλος τέλος πρέπει να είναι πράσινος ή λαδί. 

Οι απαιτήσεις συνεχίζονται με αριθμό θυλακίων θόλου μεταξύ 24 και 30 και αριθμό αναρτών μεταξύ 24 και 30 επίσης. Η ΓΔΑΕΕ θέλει κάθε αλεξίπτωτο να συνοδεύεται από δύο επιπλέον εσωτερικούς σάκους, με τον έναν να προσφέρει την δυνατότητα για θαλάσσιες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, οι αρτάνες πρέπει να στοιβάζονται με εύκολο τρόπο, όπως π.χ. με βρόγχους κατάλληλης διατομής και ελαστικότητας. Οι βρόγχοι αυτοί πρέπει να είναι 11 στην μία μεριά και 11 στην άλλη, όπως επίσης είναι απαραίτητη και η παρουσία ενός ενισχυτικού ιμάντα ανάμεσα στους βρόγχους και του υφάσματος του εσωτερικού σάκου.

Τέλος, υπάρχουν φυσικά απαιτήσεις και για τον σάκο μεταφοράς του αλεξιπτώτου. Σύμφωνα με αυτές, το υλικό του πρέπει να είναι νάυλον και ο σάκος πρέπει να είναι αδιάβροχος. Επιπλέον, πρέπει να έχει μέγεθος αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει ένα αλεξίπτωτο συσκευασμένο και ανοικτό. 

Τι Ψάχνει ο Ελληνικός Στρατός;

Ο ελληνικός στρατός θέλει ένα αλεξίπτωτο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά σε υδάτινα, λασπώδη και μολυσμένα από ΠΒΧΜ ουσίες περιβάλλοντα. Οι θερμοκρασίες στις οποίες θα μπορεί να επιχειρεί το αλεξίπτωτο θα κυμαίνονται από -15 έως +55 βαθμούς Κελσίου. 

Τέλος, θέλει να είναι αρθρωτό και ευέλικτο έτσι ώστε να μπορούν να αλλάζουν εξαρτήματα των αλεξιπτώτων με παρόμοια εξαρτήματα άλλων αλεξιπτώτων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ