Στρατιωτική Βάση
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες και ισχυρότερες στρατιωτικές βάσεις του κόσμου

Αν ποτέ είχατε απορία πόσο μεγάλες είναι οι μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις του κόσμου σας προϊδεάζουμε με το γεγονός ότι θα τις κατατάξουμε με βάση τον πληθυσμό της κάθε μίας. Να αναφέρουμε επίσης ότι και οι πέντε μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις του πλανήτη βρίσκονται στις ΗΠΑ. Για να δούμε την κλίμακά τους!

5. Οχυρό Μπένινγκ (Fort Benning) 

Με πληθυσμό 107,627 στρατιωτικών και των οικογενειών τους, η βάση βρίσκεται μεταξύ των πολιτειών της Georgia και της Alabama. Η έκτασή της είναι περίπου 736 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί την βάση του πεζικού, εκεί λειτουργεί το εθνικό μουσείο πεζικού και η σχολή πεζικού του αμερικανικού στρατού. 

4. Joint Base Lewis – McChord

Τον Φεβρουάριο του 2010 αποφασίστηκε να ενωθεί η βάση του στρατού ξηράς των ΗΠΑ Fort Lewis με την αεροπορική βάση McChord και έτσι γεννήθηκε η τέταρτη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του κόσμου με 209 χιλιάδες πληθυσμό. Η βάση Lewis-McChord βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και αποτελείται από 1.660 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρο εκπαίδευσης Yakima, έκτασης 1.311 τετραγωνικών χιλιομέτρων). Σήμερα λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης και κινητοποίησης στρατιωτικών υπηρεσιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3. Οχυρό Χουντ (Fort Hood) 

Με πληθυσμός 217 χιλιάδων ατόμων, η βάση Fort Hood του Τέξας είναι η τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου. Η έκτασή της ανέρχεται στα 866 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση στρατιωτική βάση του κόσμου. Από την δεκαετία του '70 έως και σήμερα η βάση χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και την δοκιμή νέων τακτικών και εξοπλισμού. 

2. Οχυρό Κάμπελ (Fort Campbell)

Η βάση βρίσκεται μεταξύ των πολιτειών του Tennessee και του Kentucky και διαθέτει πληθυσμό 234.900 ανθρώπων με έκταση 415 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η βάση αυτή αποτελεί κέντρο για πολλές διαφορετικές ομάδες του στρατού και της αεροπορίας. 

1. Οχυρό Μπραγκ (Fort Bragg)

Η βάση Fort Bragg έχει έκταση 650 τετραγωνικών χιλιομέτρων και διαθέτει τον εντυπωσιακό πληθυσμό 260 χιλιάδων ανθρώπων, εκ των οποίων 50 χιλιάδες αποτελούν ενεργούς στρατιώτες. Όπως και άλλες μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, η βάση αυτή λειτουργεί αυτόνομα, σαν μία κανονική πόλη. 

GALLERY

Οχυρό Benning
Βάση Lewis-McChord
Οχυρό Hood
Οχυρό Campbell
Οχυρό Bragg
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...