Στρατός Ξηράς

Ούτε το κρύο, ούτε τα χιόνια σταματούν τους Ευέλπιδες - Ρίχνουν με ρουκέτες, όλμους και όπλα (εικόνες)

Δείτε εικόνες από τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΣΕ

Το διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2019, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκτέλεσε αριθμό βολών και διεξήγαγε ασκήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της χειμερινής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι Ευέλπιδες της Ιης και ΙΙας Τάξης εκτέλεσαν βολές φορητού οπλισμού, ασκήθηκαν στη ρίψη χειροβομβίδας και οπλοβομβίδας και διεξήγαγαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων Υμηττού.

Οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης εκτέλεσαν βολές με όλμους και πολυβόλο ημέρα και νύχτα από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στο ΠΒ Αυλώνα Αττικής. Επιπλέον, συνεκπαιδεύτηκαν με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στη διεξαγωγή αεροκίνητων και αμφίβιων επιχειρήσεων.

Οι Ευέλπιδες της ΙVης Τάξης διεξήγαγαν ΤΑΜΣ όλες τις φάσεις των επιχειρήσεων, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ορεινού αγώνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο. Επιπλέον, Ευέλπιδες όλων των Τάξεων εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (TCCC).

Καμουφλάζ και στόχευση Καμουφλάζ και στόχευση Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση των Ευελπίδων Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση των Ευελπίδων Σαρωτικά τα αυτόματα Σαρωτικά τα αυτόματα Ασκηση σύλληψης αιχμαλώτου Ασκηση σύλληψης αιχμαλώτου Το ελικόπτερο που μεταφέρει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης Το ελικόπτερο που μεταφέρει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης Ουτε τα χιόνια δεν τους σταματούν Ουτε τα χιόνια δεν τους σταματούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ