Στρατός Ξηράς

Οριστικό: Κλείνουν όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού - Αυτά είναι τα 23 Σημεία Υποδοχής που θα κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι από αρχές Μαρτίου

Είναι πλέον οριστικό. Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς βάζουν «λουκέτο» και αντικαθίστανται από 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να υποδεχθούν τους νεοσύλλεκτους από την σειρά του Μαρτίου (Β' ΕΣΣΟ 2018) και μετά. Σε αυτά θα παραμένουν οι στρατιώτες για περίπου 2-3 ημέρες προκειμένου να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις και να λάβουν ιματισμό και εν συνεχεία θα λαμβάνουν τα φύλλα πορείας για τις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «δημοκρατίας» από τα συνολικά 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών κανένα δεν βρίσκεται στην Πελοπόννησο, όπου λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα πέντε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται στον Έβρο και στα νησιά. 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πώς από τα 13 Κέντρα Εκπαίδευσης που λειτουργούσαν μόνο τέσσερα συμπίπτουν ως ΣΥ.Π.Ο. Πρόκειται για μονάδες σε Θήβα, Ρέθυμνο, Γρεβενά και Λαμία. Σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούν με την παλαιότερη τους μορφή, για παράδειγμα η Θήβα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού.

Σε κάθε ΣΥ.Π.Ο. θα παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι από σχεδόν όλα τα Όπλα ή τα Σώματα του Στρατού Ξηράς. Κλείνει επίσης το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, όπως και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ίσως και να παρέμεναν ανοιχτά.

Τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα είναι μονάδες, που θα λειτουργήσουν εν' είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για δύο ή τρεις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξη τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους. Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική τους εκπαίδευση και να ορκισθούν, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική του θητεία τους.

Από τα 23 ΣΥ.Π.Ο. τα 8 βρίσκονται στα νησιά (δύο στη Ρόδο και από ένα σε Ρέθυμνο, Σάμο, Κως, Λήμνος, Χίος και Μυτιλήνη), ενώ τα υπόλοιπα είναι, ορισμένα στην κεντρική Ελλάδα και τα υπόλοιπα στον Έβρο. Σημαντικό είναι επίσης πώς υπάρχουν δύο ΣΥ.Π.Ο. σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Δείτε ποια είναι τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών στα οποία θα παρουσιάζονται από τον Μάρτιο και μετά όλοι οι στρατιώτες:

Στρατόπεδο

Περιοχή

Στρατόπεδο ΕΠΧΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ

Δρυμός Θεσσαλονίκης

Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ

Θήβα Βοιωτίας

Στρατόπεδο ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Πετροχώρι Ξάνθης

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κομοτηνή

Στρατόπεδο ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΔΩΝΗ

Σουφλί

Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Αλεξανδρούπολη, Καβησός Έβρου

Στρατόπεδο ΣΧΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Λαγός Διδυμοτείχου

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ρέθυμνο

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΛΟΥΜΠΑΣΗ

Άνω Καλαμώνας, Ρόδος

Στρατόπεδο ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αφάντου, Ρόδος

Στρατόπεδο ΑΝΘΣΤΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ

Ηραίο, Σάμος

Στρατόπεδο ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑ'

Λινοτόπι, Κως

Στρατόπεδο ΥΠΛΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ

Λιβαδοχώρι, Λήμνος

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Χίος

Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΡΗ

Μυτιλήνη

Στρατόπεδο ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Λάρισα

Στρατόπεδο ΙΛΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΛΕΙΣΑΡΗ

Σέρρες

Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ

Ιωάννινα

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Γρεβενά

Στρατόπεδο ΥΠΛΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΓΚΟΥ

Νέα Σάντα Κιλκίς

Στρατόπεδο ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ

Λιτόχωρο Πιερίας

Στρατόπεδο ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ-ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Λαμία

Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ

Θήβα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...