Γεραπετρίτης
Σκοπιανό

Γεραπετρίτης: Παραχωρήσεις δεν γίνονται ανεκτές, η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Νέο μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, Jan Lipavský.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία. Ζητάμε πραγματικά από την κυβέρνηση και την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας να εφαρμόζουν πιστά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε πολύ πρόθυμοι να συζητήσουμε περαιτέρω. Αλλά, όπως ανέφερα, παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Σημειώνεται ότι διπλωματικές πηγές, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, παρέπεμπαν στις παραπάνω δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη, που απηχούν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...