Ζάεφ Τσίπρας
Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

"Στάζουν μέλι" τα λόγια του Ζάεφ για τον Τσίπρα! Θα είμαστε αδέρφια μέχρι το τέλος της ζωής μας...Είχαμε θάρρος και κόψαμε τους φραγμούς ανάμεσα στις δύο χώρες

«Ο Αλέξης είναι αδερφός μου. Και θα είμαστε αδέρφια μέχρι το τέλος της ζωής μας, γιατί μαζί είχαμε αρκετό θάρρος να “κόψουμε” αυτούς τους φραγμούς μεταξύ των χωρών μας και να οικοδομήσουμε μια αδελφική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας». Με θερμά λόγια μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ για τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη που έδωσε στο One Channel πέντε χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το κουράγιο που έδειξε ο Αλέξης στον ελληνικό λαό, στους πολίτες των Βαλκανίων, στην ΕΕ και στους ανθρώπους όλου του κόσμου, θα το θυμόμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας και σίγουρα, και η γενιά που έχουμε μπροστά μας. Αυτό αναγνωρίστηκε από τον δυτικό κόσμο, τον δυτικό δημοκρατικό κόσμο αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε. 

«Τον παρακολούθησα πώς αγωνίστηκε ακόμα και στις τελευταίες εκλογές. Είναι πολύ προοδευτικός, είναι πολύ θετικός χαρακτήρας και πιστεύει στο καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για την ΕΕ και όλα τα Βαλκάνια.

Μιλάω μαζί του όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να τον ενθαρρύνω στο συνέδριο, αλλά στη δημοκρατία στο τέλος της ημέρας ο κόσμος αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει. Πιστεύω, όπως και του ανέφερα, όταν κλείνει η μια πόρτα, τρεις άλλες ανοίγουν.

Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για το πώς να αγωνιστούμε για την καλύτερη ζωή των πολιτών μας, για τις προοδευτικές αξίες, για τις δυτικές αξίες, για τις ευρωπαϊκές αξίες και πιστεύω ότι θα βρει τρόπο να συνεχίσει τον αγώνα του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τη συμμετοχή και στη βελτίωση όλων των Δυτικών Βαλκανίων. Και ξέρετε, αν ο διπλανός σου είναι καλός, είσαι και εσύ καλός, αν ο γείτονάς σου πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, θα έχει επίσης θετικά αποτελέσματα και για σένα» ανέφερε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ