Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συνεχάρη τη “Μακεδονική αστυνομία”-Παράγονται συνεχώς τραγικά λάθη από τις “Πρέσπες”

Πραγματικά είναι εξοργιστικό όταν κατά την εορτή της σκοπιανής αστυνομίας ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αναφέρει σε λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο την «Ημέρα της Μακεδονικής Αστυνομίας» (Ден на македонската полиција).

“Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της αστυνομίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Μακεδονικής Αστυνομίας- 7 Μαΐου. Τα επιτευχθέντα αποτελέσματά σας αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση και την εμπειρία σας στην αντιμετώπιση όλων των εθνικών και παγκόσμιων προκλήσεων. Σας εύχομαι συνεχή επιτυχία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας”, τόνισε ο ίδιος .

Δυστυχώς η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα την έκταση των οποίων δεν έχουμε κατανοήσει ως Έλληνες ακόμη, ενώ λόγω της αλαζονείας των γειτόνων, δεν έχουν λυθεί και δεν φαίνονται να λύνονται στον ορίζοντα  μια σειρά από ζητήματα, όπως τα προϊόντα, ( κρασιά, τυριά, κά) σχετικά με την ονομασία “ μακεδονικά” από την πλευρά των Σκοπίων.

Οι εμπνευστές της συμφωνίας αυτής, μας είχαν μιλήσει για διευθέτηση όλων των διαφορών με τους γείτονες, σε μια σειρά από ζητήματα, αλλά μετά την απομάκρυνση από του ταμείου, ουδέν αναγνωρίζουν οι Σκοπιανοί σφετεριστές της ιστορίας της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το όνομα Μακεδονία δεν αναφέρεται απλώς σε μια γεωγραφική έκταση αλλά και σε μια μακραίωνη ιστορία και ως τέτοιο μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα σε ένα προϊόν.

Οι επιχειρηματίες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι εταιρίες των οποίων είτε φέρουν στον τίτλο τους τη λέξη Μακεδονία είτε έχουν εμπορικό σήμα με τη λέξη Μακεδονία είτε τα προϊόντα προέρχονται από τη μακεδονική γη τρέχουν και δεν φτάνουν.

Η χρήση του όρου «Μακεδονικός-η» για τα προϊόντα που παράγονται στην γειτονική χώρα, θα επιτρέπεται ακόμη και μετά την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα Σκοπιά, με την προσθήκη απλώς υποσημείωσης με αναφορά της νέας ονομασίας.
Μόνο στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης, διότι αυτά έχουν καθορισθεί με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόβλημα με το όνομα “Μακεδονία” που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τόση ευκολία, δεν το έχουμε διαπιστώσει ακόμη.

Υπενθυμίζουμε ότι “ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος VMRO BND, Ανγκέλ Τζαμπάσκι, είχε δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα το επίσημο βίντεο του κόμματος που είναι μέρος της εκστρατείας για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, στο οποίο τονίζει ότι η «''Μακεδονία'' είναι βουλγαρική».

 «Η ''Μακεδονία'' είναι βουλγαρική. Ένα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια. Και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα την ''Μακεδονία''.

Είναι προφανές ότι οι Βούλγαροι δεν έχουν ξεχάσει τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις και δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό ενώ Σκόπια και Βουλγαρία ήταν μη φιλικά διακείμενες έναντι του Ελληνισμού για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...