Σκοπιανό

Κάποιοι μας δουλεύουν! Απάντηση των Σκοπίων για τον Ήλιο της Βεργίνας σε Δήμο ενώ η ΔΕΗ ετοιμάζει επένδυση σε σκοπιανό υδροηλεκτρικό έργο

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με την υιοθέτηση στην σημαία Δήμου των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, (που μας ήρθε στο συνέδριο των Δελφών με την πανάκριβη μηχανή του), περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα παρά τα ξεδιάλυνε, αφήνοντας πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά για την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία οι γείτονες όπως όλα δείχνουν την χρησιμοποιούν a la carte, ενώ η ΔΕΗ ετοιμάζει συμφωνία για την επένδυση σε σκοπιανό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο αξίας 1,2 δισ ευρώ.     

Το κυβερνών κόμμα SDSM ενημερώνει το κοινό ότι “οι δημοσιευμένες πληροφορίες ότι το σύμβολο της πρώην σημαίας (ο Ήλιος της Βεργίνας) με απόφαση του συμβουλίου του δήμου Lozovo είναι ήδη η επίσημη σημαία του δήμου δεν είναι απολύτως σωστές.

Δεν πρόκειται για απόφαση του Συμβουλίου, αλλά για ένα “συμπέρασμα” που υποχρεώνει τη δημοτική διοίκηση να ελέγξει αν αυτό το σύμβολο μπορεί να είναι η επίσημη σημαία του δήμου Lozovo.

Αν και δεν είναι τελική απόφαση, το SDSM παίρνει αποστάσεις από αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων, που μπορεί να ερμηνευθεί ότι έρχεται σε σύγκρουση, κυρίως, με τα κρατικά συμφέροντα, με τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, αλλά και με τις πολιτικές και τις πολιτικές και καταστατικές διατάξεις του SDSM”, αναφέρει το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ζάεφ, “τέτοιες απερίσκεπτες ενέργειες μπορούν να ανοίξουν ζητήματα μη τήρησης διεθνών συμφωνιών, που επηρεάζει αρνητικά τα στρατηγικά συμφέροντα του κράτους και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επιτρέπει άμεσα την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και βοηθά τη διαδικασία, αλλά και των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σας ενημερώνουμε ότι το Εποπτικό Συμβούλιο του SDSM έχει κινήσει διαδικασία, εξετάζει την υπόθεση και διαπιστώνει παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας και των καταστατικών διατάξεων.

Με βάση την απόφαση αυτού του κομματικού οργάνου θα ληφθούν αποφάσεις για το αν θα αποκλειστούν από το κόμμα οι σύμβουλοι του κόμματος TMRO”, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα, ανοίγοντας μια τρομερά χρονοβόρα διαδικασία που δεν θα καταλήξει πουθενά.

Με λίγα λόγια όμως επί της ουσίας, η σκοπιανή κυβέρνηση νίπτει τα χείρας της δεν μπορεί να κάνει τίποτα άμεσα, παραβλέποντας ακόμα και την συμφωνία των Πρεσπών, που αυτή η ίδια υπέγραψε.

Έτσι βλέπουν τα πράγματα οι Σκοπιανοί και αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ενώ αν φύγει από την εξουσία το κόμμα του Ζάεφ και έρθει το VMRO θα δούμε πιθανόν ακόμα χειρότερα πράγματα.   

Χθες, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος TMRO, Vancho Shehtanski, ενημέρωσε ότι η παλιά σημαία της πΓΔΜ με 16 τα αστέρια ( ήλιος της Βεργίνας) έγινε η επίσημη σημαία του δήμου Lozovo.

Το δώρο του Πάσχα για τους Μακεδόνες όπου κι αν βρίσκονται. Θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα τα καταφέραμε και είναι η πρώτη φορά στην Μακεδονία, το εθνικό σύμβολο της ΠΓΔΜ επισημοποιείται ξανά σε δήμο. Ή ότι η πρόταση του TMRO θα γίνει αποδεκτή και σε άλλους δήμους”, ανακοίνωσε ο Shehtanski στο Facebook.

Το πλέον άσχημο και επικίνδυνο είναι ότι όλα αυτά περνούν στα “ ψιλά” των ελληνικών ΜΜΕ.   

Το ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός της αποσιώπησης του Σκοπιανού ζητήματος από την ελληνική κοινωνία μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα μας  δημιουργήσει τετελεσμένα αμφισβητώντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια.

Πληροφορίες του ελληνικού Τύπου αναφέρουν την ίδια στιγμή ότι "η ΔΕΗ θα έρθει σε συμφωνία με τα Σκόπια σχετικά με τον υδροηλεκτρικό σταθμό Cebren.

Η ΔΕΗ φέρεται να είναι η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε ολοκληρωμένη προσφορά για το σκοπιανό υδροηλεκτρικό έργο Cebren, καθώς αναμένουμε εξελίξεις πολύ σύντομα.  Αναφορά έκανε στο φόρουμ των Δελφών ο Ζόραν Ζάεφ, για το θέμα του έργου, που φτάσει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...