Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την απόφαση για σύλλογο “Μακεδόνων”- Καθηγήτρια του ελληνικού Πανεπιστημίου δηλώνει στήριξη σε “μακεδονική” μειονότητα εντός Ελλάδος ( Ηχητικό)

Πραγματικά εξωφρενικά πράγματα ακούγονται σε ελληνικό ΜΜΕ, μετά την απόφαση που κατοχυρώνει  τον Σύλλογο  “Μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα, και πάνω σε αυτό καθηγήτρια δίνει συνέντευξη με την οποία ομιλεί για " μακεδονική μειονότητα" εντός χώρας.

Την κίνηση αυτή στηρίζουν πιθανότατα πολλοί, και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από αυτούς ίσως να κατέχουν σημαντικές θέσεις στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου σε ραδιοφωνική εκπομπή μιλά για “Μακεδονική μειονότητα” εντός Ελλάδος, η οποία καταπιέζονταν για πολλά χρόνια, για Εβραϊκή και Μουσουλμανική μειονότητα, που δέχονταν διακρίσεις και πολλά άλλα, που αποτελούν βέβαια προσωπικές απόψεις.        

Με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας που επικύρωσε την αναγνώριση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», μίλησε στον σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», η κ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, (ακούστε το ηχητικό) καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ.

https://soundcloud.com/user-958813084/kentro_makedonikis_glossas_elladas?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

Η ίδια θεωρεί τους συλλόγους που πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ως ακροδεξιές ομάδες.

Πραγματικά όλα ακούγονται είναι πρωτόγνωρα από καθηγήτρια ελληνικού Πανεπιστημίου, ειδικά για την χώρα μας, με κατηγορίες ότι δεν τηρεί τους νόμους και τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου, ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες της περιοχή μας πράττουν σημεία και τέρατα χωρίς να ακούμε το παραμικρό .

Οι Σκοπιανοί και όχι “Μακεδόνες” φυσικά δεν υφίστανται ιστορικά ως ξεχωριστή εθνότητα, αλλά αποτελούν ένα συνονθύλευμα Βουλγάρων και Σέρβων, που κατέβηκαν στα σημερινά εδάφη του κρατιδίου των Σκοπίων τον 6ο μχ αιώνα.

Η γλώσσα τους είναι μια μίξη βουλγαρικών και σερβικών διαλέκτων και λέξεων, και η λέξη “Μακεδονία”, δεν υπήρχε πριν το 1900 πουθενά στην περιοχή, αφού το όνομα αυτό αφορούσε την ελληνική περιοχή γενέτειρα του Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου.

Αυτά οφείλουν να είναι γνωστά σε όλους τους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, και να μην ακούγονται πράγματα που φυσικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με μειονότητες εντός της χώρας μας.      

Είναι αξιοπερίεργο ότι σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, που λειτουργεί με τα χρήματα των φορολογουμένων, να διδάσκουν άτομα που βάλλουν κατά των εθνικών συμφερόντων, στηρίζοντας αυτού τους είδους σκοπιανή προπαγάνδα για μακεδονική μειονότητα εντός Ελλάδος, εγείροντας και αλυτρωτικές διαθέσεις και σχέδια.

Το πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα έπρεπε να ήταν ο πύργος στον οποίο θα “ συνθλίβονταν” όλα τα είδη προπαγάνδας που κατασκευάζουν στο κρατίδιο των Σκοπίων και της μακεδονικής ταυτότητας, την ύπαρξη της οποίας δεν αποδέχονται ιστορικά ούτε οι Βούλγαροι, και αυτό σημαίνει καμπάνες για την χώρα μας.

Δυστυχώς υπάρχει μια μειοψηφία Ελλήνων διανοουμένων, καθηγητών, δημοσιογράφων, η οποία σε μια μη ορθή αντίληψη περί αυτοδιάθεσης διαφόρων, στηρίζει άθελα της, υποχθόνια σχέδια κατά του ελληνικού Έθνους, που έχει μια ιστορική παρουσία στην χερσόνησο μας και στα μικρασιατικά παράλια  τουλάχιστον 20.000 χρόνια πχ. από όλους που ομιλούν σήμερα ( Τούρκους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Σκοπιανούς, Αλβανούς).

Το χειρότερο είναι το γεγονός της αποσιώπησης του Σκοπιανού ζητήματος από την ελληνική κοινωνία μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα μας  δημιουργήσει τετελεσμένα αμφισβητώντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ