Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

'Άνοιξαν οι Ασκοί του Αιόλου-Αίτημα εισαγωγής της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων «545» στάλθηκε  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το αποκαλούμενο  «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», ζητώντας με περίσσιο θράσος, να διδάσκεται στο ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα η ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία».

Το αίτημα προς το παρόν απορρίφθηκε, αλλά οι εκπρόσωποι  της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα θα επανέλθουν δριμύτατοι.

Δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Φλώρινας που αναγνώρισαν αυτό το «Κέντρο» αλλά υπενθυμίζουμε ότι οι "κύριοι" αυτοί θα ζητήσουν σε λίγο και διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» ακόμα και σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό σκοποί του συλλόγου, είναι:

α) Η διατήρηση και καλλιέργεια της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.

β) Η υποστήριξη της εισαγωγής της «μακεδονικής» γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Διαβάζοντας κανείς τους στόχους και τις δράσεις που φιλοδοξεί να αναπτύξει το συγκεκριμένο σωματείο, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, επαναφέροντας στην επιφάνεια πρόσωπα που παλαιότερα διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις εθνικιστικές κυβερνήσεις στα Σκόπια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή