Σκοπιανό

Χατζηβασιλείου για παραίτηση Ζάεφ: Ανησυχία για τον σεβασμό καλής γειτονίας

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται στα Σκόπια μετά την συντριπτική ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στις Δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα αλλά και τις κυριότερες πόλεις και την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Για το τι δρομολογεί μια ενδεχόμενη εθνικιστική κυβέρνηση στη γειτονική χώρα και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της και στη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 την εκπομπή “το GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Οπως είπε, δεν απειλείται η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αποτελεί Διεθνή Συμφωνία με νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά θα μπορούσε να απειληθεί κυρίως ο σεβασμός των όρων καλής γειτονίας.

Ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στο αλβανικό πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα υπέστη σημαντική ήττα στο Τέτοβο, τον Δήμο με τον σημαντικότερο αλβανικό στοιχείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται