Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Στα ''μακεδονικά'' τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια

Σε μια αποκάλυψη που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση στο ζήτημα της ψήφισης των τριών μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια, προχωρεί σήμερα η «Εστία».

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Συμφωνία των Πρεσπών, τα μνημόνια αυτά πρέπει να κυρωθού

https://www.youtube.com/watch?v=JFNFksh5rYI

ν και στις τρεις γλώσσες που έχει αποδοθεί η Συμφωνία: στην ελληνική, την αγγλική και την λεγομένη «μακεδονική», που αναγνώρισε απαράδεκτα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα καταβάλλονται ήδη παρασκηνιακές ενέργειες, ώστε να μην επιμείνουν οι γείτονες στην κύρωση στην «μακεδονική» και να συμβιβαστούν με την κύρωση της Συμφωνίας στην αγγλική γλώσσα –στο πρωτότυπο αυτής μονογραφήθηκε από τους Κοτζιά – Ντιμιτρόφ η συμφωνία στους Ψαράδες και υπερισχύει πάσης άλλης ερμηνείας– και στην ελληνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πράγματα, όπως αναφέραμε, είναι ήδη περιπλεγμένα, διότι όπως αναλύουμε δεν επείγει σε τίποτε από ουσιαστική άποψη η κύρωση αυτών των ασήμαντων μνημονίων, καθώς τα θέματα που δήθεν επιλύουν είναι ήδη δρομολογημένα προς επίλυση. Πράγματι, όπως και με το οικονομικό μνημόνιο 2 επί τρόικα (που χρειαζόταν 180 ψήφους για να θεραπευθεί η νομική πλημμέλεια της κύρωσης του μνημονίου 1 με 151 ψήφους), έτσι και τώρα πιέζεται η κυβέρνηση της ΝΔ να κυρώσει τα παντελώς αδιάφορα μνημόνια για να είναι κατοχυρωμένος ο διεθνής παράγοντας, ότι και η συντηρητική παράταξη αναγνωρίζει τόσο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» όσο και την «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»!

Επί της ουσίας πρόκειται για παροχή πολιτικής εγγύησης ότι η κεντροδεξιά δεν θα αμφισβητήσει ποτέ την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι που απορρέει ως συμμαχική υποχρέωση και από το πρόσφατο έγγραφο Μπάιντεν για τα Δυτικά Βαλκάνια το οποίο ορίζει τις κυρώσεις, οικονομικές και άλλες, που θα υφίστανται όσοι εμποδίζουν την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αυτό αποδεικνύεται όπως προείπαμε και από το αδιάφορο περιεχόμενο των τριών μνημονίων που καλείται να κυρώσει το Εθνικό Κοινοβούλιο! Τα οποία έως σήμερα δεν έχει δει κανείς!

Το πρώτο μνημόνιο ρυθμίζει τεχνικά θέματα για την ρύθμιση του εναερίου χώρου των Σκοπίων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι που ήδη εφαρμόζεται όμως στην πράξη –δεν χρειάζεται επιτροπή παρακολούθησης– καθώς ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το δεύτερο μνημόνιο προβλέπει την σύσταση μιας επιτροπής στην οποία θα μετέχουν Έλληνες εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα επιφορτίζονται στο να βοηθούν με τεχνογνωσία τους συναδέλφους τους στα Σκόπια που ασχολούνται με την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ. Και αυτό ήδη συμβαίνει και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Προσφάτως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Βούλγαρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ να βάλει «πλάτη» και να πιέσει τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό, ώστε να αρθεί το βέτο που θέτει η Σόφια στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων λόγω μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας! Η σύσταση επιτροπής παρέλκει και εδώ! 

Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει την σύσταση επιτροπής για την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας. Κάτι που επίσης ήδη εφαρμόζεται. Οι Έλληνες επιχειρηματίες εξανάγκασαν το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων να αλλάξει ονομασία και να απαλείψει το σκέτο «Μακεδονία» ως όρο για να συνεργασθούν μαζί του.    

Στην πραγματικότητα και τα τρία μνημόνια είναι πουκάμισο αδειανό. Στην πραγματικότητα αποτελούν το «ικανόν πρόσχημα» για να να κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο επί κυβέρνησης ΝΔ το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και προκειμένου να αναγνωρίσει, αν γίνεται και «μακεδονική γλώσσα». Σκόπελος που απορρέει από την Συμφωνία των Πρεσπών και επιδιώκεται να παρακαμφθεί με την συνδρομή του Αλβανόφωνου Υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...