Σκοπιανό

Μίτσκοσκι - VMRO-DPMNE: Δεν δέχομαι για όνομα το «Βόρεια Μακεδονία»

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη στην εκπομπή «360 Степени»/ «360 μοίρες» δήλωσε ότι δεν αγνοεί την πραγματικότητα σχετικά με το νέο συνταγματικό όνομα, αλλά τόνισε ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ με το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

«Ποιος είπε ότι αγνοούμε την πραγματικότητα;», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Για μένα, αυτή η χώρα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μου, όπως την κληρονόμησα και θα την μεταφέρω στους απογόνους μου, είναι η Μακεδονία, και δεν πρέπει να υπάρχει δίλημα εδώ».

Απαντώντας στην ερώτηση πως θα αισθανθεί όταν πρακτικά καθίσει μπροστά από μια επιγραφή- πινακίδα που θα λέει "Βόρεια Μακεδονία", απάντησε ότι μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει πρώτα να συμβεί και τότε θα βρει έναν τρόπο για να το αντιμετωπίσει, αναφέρει το echedoros-a.gr.

«Προσωπικά, δεν  μπορώ να υποκρίνομαι και να πω ότι θα αγνοήσω αυτήν την πραγματικότητα, την  οποία μας έφερε ο Ζόραν Ζάεφ και το SDSM. Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτην την ονομασία», είπε ο Μίτσκοσκι.

Πρόσθεσε ότι η θέση του κόμματός του, τόσο για τη συμφωνία με την Ελλάδα, όσο και για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, ήταν σαφής και ότι δεν συμφώνησαν με το περιεχόμενό τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ