Σκοπιανό

Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής Μουφτής των Σκοπίων

Μέχρι την εκλογή του νέου επικεφαλής μουφτή, στη  μουσουλμανική κοινότητα των Σκοπίων θα ηγείται ο σημερινός μουφτής του Γκόστιβαρ, Σακίρ Φατάου.

Ο Ρετζέπι που ήταν υπεύθυνος για τη μουσουλμανική κοινότητα από 2006, το όνομά του ήρθε πολλές φορές στη δημοσιότητα τόσο για την ιδιωτική του ζωή όσο και για την ανυπακοή του στις κυβερνητικές αποφάσεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες για τη σχέση ή γάμο του με μια γυναίκα  50 ετών νεότερη του,όπως αναφέρει το echedoros-a.gr

«Ο πρώην επικεφαλής Μουφτής μπήκε σε ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.
Ο Ρετζέπι αντιτάχθηκε στις κυβερνητικές αποφάσεις και αποφάσισε να ανοίξει τα τζαμιά παρά τις κυβερνητικές συστάσεις να τα κρατήσει κλειστά.
 Απαίτησε χρήματα για τη Σχολή Ισλαμικών Επιστημών από τα οικονομικά πακέτα έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης και εναντιώθηκε στις αστυνομικές απαγορεύσεις κατά το Ραμαζάνι».

Εδώ και αρκετά χρόνια, είχαν αποτύχει όλες οι απόπειρες για την απομάκρυνσή του, η ιδιόμορφη ιδιωτική του ζωή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόρριψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας