Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Eλληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα... καλωσορίσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν τα Σκόπια αύριο για να καλωσορίσουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 11:20 π.μ., όπως αναφέρει το echedoros-a.gr

Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, θα πετάξουν πάνω από το έδαφος των Σκοπίων. Η πτήση θα γίνει για το καλωσόρισμα της χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Τα αεροπλάνα θα πετάξουν κατά μήκος του ποταμού Αξιού από την κατεύθυνση του αεροδρομίου των Σκοπίων, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξή μας άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Τα  αμερικανικά αεροσκάφη θα απογειωθούν σήμερα από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα και θα πετάνε 30 ώρες χωρίς διακοπή με ανεφοδιασμό. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών και συνοδών αεροσκαφών από την ελληνική πολεμική αεροπορία πάνω από την πόλη των Σκοπίων. 

Τα αεροπλάνα πάνω από τη χώρα μας θα πετούν σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα ακολουθείται από έναν δυνατό ήχο. Η επίδειξη αυτής της πτήσης θα είναι μια άλλη επιβεβαίωση της εγκάρδιας υποδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σήμα για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε με ευρεία υποστήριξη από τις συμμαχικές χώρες, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης από τον κορονοϊό με πολλές δωρεές σε ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό από τους συμμάχους.

 Ως νέο μέλος του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια καλύπτονται επίσης από το πρόγραμμα αεροπορικής περιπολίας, το οποίο είναι αποκλειστικό για μέλη της Συμμαχίας και στοχεύει στην προστασία των ουρανών των χωρών του ΝΑΤΟ, γράφει χαρακτηριστικά η Βέτσερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας