Αικατερίνα Ζαχαρίεβα
Σκοπιανό

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Η "μακεδονική γλώσσα" είναι μια «δυτική βουλγαρική διάλεκτος με σερβικά στοιχεία»

Η Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, αναφέρθηκε στη μακεδονική γλώσσα και την ιστορία στην τελευταία συνέντευξή της στο 3ο βουλγαρικό κανάλι (Канал 3), σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πρέπει να προστεθεί εδώ (στη Βουλγαρία) και η μακεδονική γλώσσα, η Ζαχαρίεβα απάντησε ότι αυτό το θέμα είναι σχετικό (συζητήσιμο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ναι, και η γλώσσα, και είναι όλα συζητούνται. Υπάρχουν τόσα πολλά έγγραφα (για αυτήν).  Άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική βουλγαρική διάλεκτο.

Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία, πρόσθεσαν λίγες λέξεις από μια άλλη γειτονική γλώσσα», είπε η Ζαχαρίεβα στη συνέντευξή της στη βουλγαρική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έτοιμοι για πόλεμο δηλώνουν οι Τούρκοι χάρη στο τάχα νέο "υπερόπλο της Γαλάζιας Πατρίδας"-Ποιό είναι και τι συνεπάγεται για Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο;

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η "Γαλάζια Πατρίδα" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής,...