Χριστοδουλίδης στα Σκόπια
Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη στα Σκόπια

Την πλήρη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων και στις προσπάθειες της δεύτερης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ντιμιτρόφ εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατάργηση της διπλής φορολόγησης μεταξύ των δύο χωρών, το προσεχές διάστημα και για την διοργάνωση επιχειρηματικών φόρουμ σε Σκόπια και Λευκωσία.

Ακόμη, στη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, το Κυπριακό, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η σημερινή επίσκεψή του κ. Χριστοδουλίδη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψή υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σκοπίων τον περασμένο Αύγουστο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου έγινε επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...