Συμφωνία των Πρεσπών
Σκοπιανό

Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: Να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. Κυριακή) στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση 22 χριστιανικών σωματείων με τίτλο «Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε», η οποία αφορούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό. 

Οι συγκεντρωμένοι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές - κρατώντας ελληνικές σημαίες - φώναξαν διάφορα συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αλλά και «γερά - γερά στο δρόμο του Μελά». 

Θεσσαλονίκη - Βελλιδειο συνεδριακό κέντρο εκδήλωση για συμφωνία Πρεσπών, μεταναστευτικο και δημογραφικό

Gepostet von Sputnik Ελλάδα am Sonntag, 16. Februar 2020

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όταν στις γιγαντοοθόνες παίχτηκε βίντεο με μήνυμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τη Μακεδονία, καθώς και οι δηλώσεις του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος είχε δακρύσει μιλώντας «για τη μία και μοναδική Μακεδονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετέωρη» η Συμφωνία των Πρεσπών

Για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, τη Μακεδονία και την συμπαράσταση των μοναχών του Αγίου Όρους στο Μακεδονικό Αγώνα μίλησε ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτο-επιστάτης του Αγίου Όρους.

Συγκέντρωση στο «Βελλίδειο»

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός, έκανε λόγο για 12 σημεία, για τα οποία η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μετέωρη και ακυρώσιμη», ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα παραμένει ενεργό το αίτημα για δημοψήφισμα.

Συγκέντρωση στο «Βελλίδειο»

 Επεσήμανε δε, ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος πλέον, πρέπει να είναι αν οι Έλληνες θέλουν μια συμφωνία, η οποία δεν τηρείται από την πλευρά της γείτονας χώρας. 

Εκδήλωση 22 Χριστιανικών Σωματείων στο Βελλιδειο κατά Συμφωνίας Πρεσπών, μεταναστευτικο, δημογραφικό

Gepostet von Sputnik Ελλάδα am Sonntag, 16. Februar 2020

Η προσφυγή στη Χάγη

Για τις γεωπολιτικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσφύγει στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε, ταυτότητα, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «για ποιο θέμα θα πάμε σε αυτό».

Συγκέντρωση στο «Βελλίδειο»

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στους τρόπους εισόδου των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, μέσω της θαλάσσιας οδού. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ