Σκοπιανό

Ζόραν Ζάεφ: "Η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα δώσει τη λύση για την επωνυμία προϊόντων"

Την επίλυση του ζητήματος της επωνυμίας των προϊόντων που προέρχονται από τα Σκόπια, και τη Μακεδονία, θα δώσει η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, δηλώνει ο Ζόραν Ζάεβ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα επιλύσει μόνιμα την επωνυμία των προϊόντων που προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα συνθήματα του, στην επωνυμία, όπως στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης ή στην Ένωση Βιομηχάνων ή σε κάτι παρόμοιο.

Τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και τα διεθνή πρότυπα δείχνουν σαφώς πως επιλύονται τέτοια θέματα.

Έχουμε ενσωματώσει αυτό το θέμα στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου συστήνεται διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που πρέπει να ολοκληρωθεί, πράγμα που θα επιλύσει από κοινού τη μόνιμη επωνυμία προϊόντων που θα επιλύσει οριστικά και μόνιμα το ‘ branding’ των προϊόντων που προέρχονται από τη Μακεδονία, χωρίς να γίνεται σύγχυση», δήλωσε σήμερα ο Ζάεφ, σχολιάζοντας το σύνθημα «Macedonia The GReat» που προωθήθηκε αυτή την εβδομάδα για τα ελληνικά προϊόντα από την ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Ζάεφ πιστεύει ότι η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης σε αυτό το ζήτημα θα είναι άλλη μία γέφυρα σύνδεσης, όπως λέει, μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας στην οικοδόμηση φιλίας, στρατηγικής εταιρικής σχέσης και κοινός στόχος επιτυχίας για την περιοχή.

Σαφώς, η αυτόνομη επισήμανση του δικού της εμβλήματος μιας περιοχής, δεν είναι αντίθετη με τη Συνθήκη των Πρεσπών, αλλά είναι απαραίτητο να καθοριστούν βιώσιμες νομικές λύσεις μέσω της διεθνούς εμπειρογνωμοσύνης.

«Σήμερα είναι εδώ μαζί μας το «Made in Macedonia» και στο πνεύμα της Συμφωνίας πρέπει να το επιλύσουμε.

Αν κάποιος με ρωτούσε, έχουμε μια θαυμάσια ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Γιατί όχι η Μακεδονία για όλους;

Έχουμε, ήδη, οριοθετήσει έναν γεωγραφικό παρονομαστή, εμείς πραγματικά είμαστε το βόρειο τμήμα αυτού του ιστορικού τμήματος της περιοχής της Μακεδονίας, άλλο βρίσκεται στο νότο, άλλο στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, βέβαια όλα (τα τμήματα) είναι ενσωματωμένα σε ξεχωριστά κράτη.

Μπορούμε με λύσεις στα θέματα αυτά να οικοδομήσουμε την ενότητα και τη συνοχή και ότι είναι πιο σεβαστό στον δυτικό κόσμο», απάντησε ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το Φόρουμ των Γυναικών του SDMS.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη πριν από τρεις ημέρες, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προώθησε το σήμα και το σύνθημα που θα φέρουν τα ελληνικά προϊόντα σε διεθνές επίπεδο.

Το νέο συλλογικό εμπορικό σήμα για τα ελληνικά προϊόντα από την ελληνική περιοχή της Μακεδονίας είναι το «Macedonia The Great» με τα γράμματα GR να οδηγούν στην Ελλάδα και το γράμμα «Μ» ως σήμα, γραμμένο λευκό σε μπλε φόντο.

Με την παρουσίαση, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η νέα συλλογική ετικέτα «θα συνοδεύει εφεξής τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Μακεδονίας σε όλον τον κόσμο», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

πηγή: echedoros-a.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ