Σκοπιανό

Προκαλούν οι εθνικιστές στα Σκόπια: Σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας βγήκαν πάλι στους δρόμους

Οι εθνικιστές, στα Σκόπια προκαλούν με την εμφάνισή τους στους δρόμους κρατώντας σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας και συνεχίζοντας το παραμυθάκι για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και τα σχέδια "επέκτασης" της χώρας τους.

Τα εργαστήρια κατασκευής σημαιών δούλευαν αυτές τις ημέρες σε τρεις βάρδιες, για να προλάβουν την επέτειο του VMRO στις 23 Οκτωβρίου, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι νέες σημαίες με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους στις 23 Οκτωβρίου, μια παραγγελία του επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που διανεμήθηκε στο κομβόι των αυτοκινήτων του VMRO.

Η παραγγελία για τις σημαίες της Βεργίνας ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα του Μίτσκοσκι που ήρθε σε συμφωνία με τους οπαδούς του, όπως σημειώνεται.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έκανε λάθος όταν δεν συνηγόρησε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο γεγονός που ολόκληρη η Ευρώπη και σχεδόν όλος ο προοδευτικός κόσμος στάθηκε ενάντια στην αδικία που επέβαλε στα Σκόπια το γαλλικό βέτο, το VMRO απάντησε ότι αυτό δεν είναι κάτι που άξιζε σε εμάς.

Απόγονοι του... Μεγάλου Αλεξάνδρου

"Με τις νέες σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας δεν θα πρέπει να σιωπήσουμε αλλά να τους πούμε ότι εμείς ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορούμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που μπορούν να μας βλάψουν.

Τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων με τη σημαία του Ήλιου της Βεργίνας μέχρι αργά το βράδυ έδειξαν ότι η ‘Μακεδονία’ έχει σωθεί.

Από συγκίνηση και χαρά οι πολίτες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι.

Ο εορτασμός του ιδρυτικού συνεδρίου του VMRO στη Θεσσαλονίκη σηματοδότησε τη στρατηγική του αγώνα για την εξουσία και την επιστροφή της ‘Μακεδονίας’ εκεί που ήταν, στην ισχυρή θέση πριν από την πτώση του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χώρα…

Εκείνοι που θεωρούνται διάδοχοι του VMRO, που βρίσκονται σήμερα στην κορυφή του VMRO-DPMNE θα πρέπει να διαβάσουν το μήνυμα του Ιβάν Χατζή Νικολόφ* τρεις φορές την ημέρα για να αποφύγουν πάλι την καταστροφή της ‘Μακεδονίας’ στον 21ο αιώνα", γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

*Ο Ιβάν Χατζή Νικολόφ  είναι ένας από τους ιδρυτές του VMRO, η αναφορά γίνεται για το κείμενο του, στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης το 1893.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...