Σκοπιανό

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: "H Ελλάδα δεν δέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις" - Τα "μαζεύει" για Πρέσπες

Προσπαθεί να μαζέψει τις αντιδράσεις για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ και τις απειλές πολέμου κατά Αθήνας-Λευκωσίας.

Την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, έθεσε ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Νίκος Δένδιας, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως «αυτονόητη προϋπόθεση» τον τερματισμό των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ για την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση το Κυπριακό.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, πως η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό θα γίνει στην Κύπρο στις 29 Αυγούστου.

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε την θέση της ΝΔ, όπως είχε εκφραστεί την περίοδο που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε «η Συμφωνία έπρεπε να συνταχθεί με επωφελέστερο τρόπο. Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες. Θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις με τον βόρειο γείτονά μας αλλά δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα μη τήρησης των δεσμεύσεων».

Επίσης, ο κ. Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ