Σκοπιανό

Αποστολή διαμελίστε την Ελλάδα - Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: «Ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας» - «Δεν ήξερε Ελληνικά»

Η κερκόπορτα άνοιξε. Oι Δυτικοί πατούν πάνω στην επαίσχυντη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, διαγράφουν την ελληνική ιστορία και δείχνουν, πως εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδια στην περιοχή μας με την δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας «Μακεδονίας».

Το ένα μετά το άλλο Πανεπιστήμιο προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των Σκοπίων. Σίγουρα τα λεφτά που έχουν πέσει είναι πολλά από τον Σόρος. Η Αθήνα απλά παρακολουθεί και μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει σε καμία πρόκληση. 

Άρα τι σημαίνει αυτό; Μα ότι αποδέχεται όλα όσα γράφονται και ακούγονται.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΜΕ

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου, δημοσιεύθηκε το κείμενο «Για τον Μέγα Αλέξανδρο και για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκολγκέιτ της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Γκάρλαντ, γράφει η συντάκτης στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, Νόβα Μακεντόνια.

Μεταφέρω το τμήμα του κειμένου που μιλά για τη γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες

« ..ωστόσο για τη γλώσσα παραμένει και αυτό ένα ανοιχτό ακανθώδες ζήτημα: οι Μακεδόνες μιλούσαν κάποια ελληνική διάλεκτο ή πρόκειται για μια συγκεκριμένη γλώσσα ή κάποιο είδος συνδυασμού; Δεν έχουμε γραπτά αρχεία και δεν έχουν αφήσει καμία επιγραφή στην (υποτιθέμενη) γλώσσα τους, οπότε δεν έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα ή γεγονότα».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Υποθέτω ότι ο καθηγητής κ. Ρόμπερτ Γκάρλαντ είναι γνώστης της ιστορίας της Ελλάδας και, φυσικά, τα στοιχεία επιβεβαιώνονται στον κόσμο της ιστοριογραφίας ότι ο Αλέξανδρος ως Μακεδόνας δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα και κάλεσε τον δάσκαλο Αριστοτέλη που κατάγονταν από τη Χαλκιδική και ζούσε στην Αθήνα να τον διδάξει ελληνικά.

Έτσι, αυτό το «ακανθώδες ζήτημα», όπως το υπαγορεύει ο καθηγητής Ρόμπερτ Γκάρλαντ είναι πολύ γνωστό και δεν είναι σαφές γιατί το αποκαλεί ως ακανθώδες.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, υπήρξαν κυριαρχίες ορισμένες πολιτισμών και γλωσσών. Σήμερα είναι η κυριαρχία της αγγλοφωνίας και δεν υπάρχει άνθρωπος στον πολιτισμένο κόσμο που δεν μιλάει την αγγλική γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι εκείνοι που μιλούν αυτή τη γλώσσα, εκτός από τη μητρική τους, είναι Άγγλοι ή Αμερικανοί.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κλίνει προς τον ελληνικό πολιτισμό, που ήταν κυρίαρχος τότε, και ήθελε να επεκτείνει τις γνώσεις του, πράγμα που δεν σημαίνει ότι ήταν Έλλην. Και όπου πήγε και κατέκτησε την εποχή εκείνη, κυρίαρχος πολιτισμός ήταν ο ελληνικός, έτσι ώστε σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τη μακεδονική προέλευσή του.

Έτσι στις χώρες που κατέκτησε, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας, αλλά δεν ήταν ο Αλέξανδρος ο Έλλην. Η ιστορία τον ονόμασε με την ελληνική λέξη Μέγας, αλλά ήταν Μακεδόνας.

Πιστεύω ότι ο καθηγητής σίγουρα γνωρίζει ότι η Παλιά Ελλάδα ήταν μέχρι την Λάρισα και με τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912, οι μεγάλες δυνάμεις, τότε και σήμερα, έδωσαν μία από τρεις ‘Μακεδονίες’, δηλαδή του Αιγαίου ή Μπελομόρσκα στην παλιά Ελλάδα, που ήταν μέχρι τη Λάρισα και τις άλλες δύο – του Βαρντάρ στη Σερβία και του Πιρίν στη Βουλγαρία, που έφεραν τους Βαλκανικούς πολέμους μεταξύ των τριών αυτών χωρών, αφού ήταν δυσαρεστημένες από τη διανομή των ‘μεγάλων δυνάμεων’.

Να προσθέσω μόνο ότι το όνομα Μακεδονία δεν είναι μόνο προνόμιο της Ελλάδας, αλλά είναι ένα προνόμιο των Βαλκανίων.

Εδώ, οι Έλληνες προωθούν το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και όχι «Ελλάδα είναι η Μακεδονία».

Θέλω να πω η μία ανοησία δημιουργεί μια άλλη ανοησία.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Μάλιστα χθες όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Ελβετικού Ινστιτούτο με προκλητικό τρόπο ανέφερε πως οι Μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο!

«Οι Μακεδόνες είναι ένα από τα σπανιότερα είδη ανθρώπων στον κόσμο με παράδοση», δήλωσε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας DNA – iGENEA στην σκοπιανή εφημερίδα «Φωνή του Λαού».

Ο επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου iGENEA, ένα διεθνούς φήμης παγκόσμιο επιστημονικό ανθρωπολογικό ερευνητικό κέντρο που χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, μίλησε αποκλειστικά στις σκοπιανές φυλάδες.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αρχαίες φυλές όπως οι Κέλτες, οι Σλάβοι, οι γερμανικοί λαοί, οι Ιλλυριοί και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μόνο μερικά σύγχρονα έθνη εξακολουθούν να φέρουν το όνομα και την παράδοση της αρχαίας φυλής τους. Αν και η πΓΔΜ δεν είναι το μόνο έθνος με τέτοια παράδοση, αυτό είναι αρκετά σπάνιο» , δήλωσε ο Σολτς.

Οι Έλληνες σύμφωνα με αυτον τον κύριο εν ολίγοις δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Σε συνέντευξή του στο «Φωνή του Λαού» με τον Σλόμπονταν Τόμιτς, ο ανθρωπολόγος Scholz απάντησε στο ερώτημα για την ανάλυση του DNA , σε σχέση με τα έθνη που είναι τεχνητά, καθώς και για τις σφαίρες επιρροής τους σε ορισμένες περιοχές;

«Μπορεί να είναι σχετικό. Πολλά τεχνητά έθνη, όπως τα αποκαλείτε, κατέρρευσαν και αυτή η διαδικασία διαχωρισμού που συχνά συνοδεύτηκε από πόλεμο, όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του DNA μπορεί να δείξουν ότι οι άνθρωποι από τεχνητά «έθνη» έχουν περισσότερα κοινά από ό, τι ίσως πιστεύετε, αλλά μπορεί επίσης να δείξει ότι διάφορα μέρη ενός έθνους δεν διαχωρίζονται μόνο από τη γλώσσα, τη θρησκεία ή πολιτισμό, αλλά και από τη γενετική». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ