Σκοπιανό

Επαναχάραξη συνόρων θέλει ο Σόρος: Υπό το βλέμμα του «μεγαλοεπενδυτή» η βράβευση Τσίπρα-Ζάεφ στο Μόναχο - Πανηγυρίζει για τις «Πρέσπες»!


Πέφτουν και επίσημα οι μάσκες, καθώς η εμπλοκή Σόρος στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα ο μεγαλοεπενδυτής, μαζί με τον γιο του έδωσαν το παρών στη βράβευση των Τσίπρα-Ζάεφ και αυτό έχει τον δικό του συμβολισμό.

Περιχαρής που συνάντησε και πάλι τον Ζάεφ δηλώνει μάλιστα ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ Σόρος. Και που συνάντησε τον Ζόραν Ζάεφ; Στην τελετή της βράβευσης των δύο πρωθυπουργών, του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ για την επίτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Σόρος ήταν άλλωστε υποστηρικτής της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων και η Συμφωνία των Πρεσπών προφανώς ήταν τόσο ικανοποιητική εξέλιξη που ο Σόρος Jr παραβρέθηκε στην τελευτή βράβευσης και καταενθουσιασμένος φωτογραφήθηκε με τον Ζόραν.

Την φωτογραφία ανέβασε στο Instagram του και την συνόδευσε με πολύ θερμά σχόλια και για την συνάντηση και για την Συμφωνία και για την βράβευση.

Δείτε την εικόνα:

Μάλιστα είναι τόσο ξεκάθαρη η εμπλοκή, όπου πριν λίγες εβδομάδες είχε βγει στο φως της δημοσιότητας και μια σχετική έκθεση για την Συμφωνία.

Αναλυτικά:

Στην έκθεση με τίτλο «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται μετά;», την οποία ο διεθνής οργανισμός που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχo επενδυτή συνέταξε πριν την κύρωση της Συμφωνίας, αναλύει το παρασκήνιο της Συμφωνίας, τα οφέλη που παρουσιάζει αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια για την «επόμενη ημέρα».

Το Open Society υπογραμμίζει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ξεκάθαρο από τις δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη στον συμβιβασμό... Όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά την υπογραφή δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει τη Συμφωνία και δεν δέχονται τον παραμικρό συμβιβασμό στην διένεξη για το όνομα», επισημαίνει η έκθεση στο πρώτο της κεφάλαιο.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο κεφάλαιο, η αντίθεση είναι πιο έντονη στην Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στην περιοχές της «Θεσσαλονίκης, της ελληνικής Μακεδονίας και της Θράκης»

Αντίθετα, όπως σημειώνει ο διεθνής οργανισμός ο αρχικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ του 3%) θα δεχόταν «κάθε διευθέτηση της διένεξης».

Η έκθεση συνεχίζει παραθέτοντας, επίσης τα οφέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από την επικύρωση της συµφωνίας.«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να ενισχύσει την εικόνα του ανάµεσα σε ξένους εταίρους-κλειδιά, από τις ΗΠΑ και τη Γερµανία µέχρι την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που θα µπορούσε να αποδειχθεί επωφελές για τη βελτίωση του διεθνούς πολιτικού κλίματος που περιβάλλει τις αποφάσεις σχετικά µε την οικονοµική ατζέντα».

Οι συντάκτες της έκθεσης τοποθετούν τις εθνικές εκλογές «πριν ή παράλληλα µε τις ευρωεκλογές» και προβλέπουν ότι η Ν∆ θα κερδίσει την πρωτιά µε διαφορά από πέντε ως δέκα µονάδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στη Βουλή θα µπουν επίσης, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνηµα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, µε 6%-8% το καθένα.

Όλα πλέον ήταν προσχεδιασμένα, πλέον είναι και επίσημα ξεκάθαρο ποιοι υποκίνησαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι ξεκάθαρο ποιοι θέλουν να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια, κάποιοι στην Ελλάδα έδωσαν απλόχερα αυτό το δώρο στον Σόρος, με τι ανταλλάγματα όμως;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ