Σκοπιανό

Eθνικό «έγκλημα» - Θα ανοικοδομήσουμε τις ΕΔ των.... «Βορειομακεδόνων» - Iδού οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Δεν θα σταματήσουμε να εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδα-Σκοπίων. Ο λόγος που επιμένουμε είναι απλός. Φανταστείτε απλά την εικόνα με στελέχη των Ελληνικών ΕΔ, να κάνουν ασκήσεις με αυτούς που θα φοράνε τα διακριτικά «Β. Μακεδονία!.»

Δηλαδή με λίγα λόγια πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων, τους αγώνες των Μακεδονομάχων, το αίμα του Π. Μελά. Είναι αδιανόητο και εθνικό έγκλημα, καθώς όχι μόνο αποδεχόμαστε τετελεσμένα, αλλά θα δούμε επί ελληνικού εδάφους και πολύ πιθανό και στην Μακεδονία μας, γυμνάσια μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών.

Εικόνες που θα προκαλέσουν θλίψη και αποτροπιασμό. Μάλιστα η χώρα μας θα ανοικοδομήσει τον Σκοπιανό στρατό όπως άφησε να εννοηθεί πριν λίγο ο κ. Αποστολάκης.

Συνάντηση Αποστολάκη-Σεκέρινσκα: «Υπάρχει δυνατότητα συνδρομής των ελληνικών ενόπλων»

Σχετικά με την συνάντησή του με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, ο Ευ. Αποστολάκης τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής του άρθρου 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με παράλληλη αναβάθμιση του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, υπό το πρίσμα της εισδοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Στο πλαίσιο αυτό της κατέστησα γνωστό ότι υπάρχει δυνατότητα συνδρομής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην οικοδόμηση δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος για την ομαλή και ταχεία προσαρμογή στη Συμμαχία, με ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας που μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα και συντονισμένα», ανέφερε ο Ευ. Αποστολάκης.

Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού και προσαρμογής της Συμμαχίας στο πλαίσιο ασφαλείας. Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η δυνατότητα ανταπόκρισης της Συμμαχίας και η εκπαίδευση της ετοιμότητας των υπηρεσιακών δομών της. Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, συμβάλλει ενεργά στη συμμαχική δραστηριότητα, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και προωθεί ευρύ πλέγμα διεθνών αμυντικών συνεργασιών, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΚΑΡ

Διμερή θέματα Ελλάδας-Τουρκίας και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της «Συνόδου Υπουργών Άμυνας» του ΝΑΤΟ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα.

«Συζητήσαμε διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γκιλμάζ του 1988. Επίσης συμφωνήσαμε τον προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον να συναντηθούν αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες, προκειμένου να συγκροτηθεί το πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την χώρα. Σκοπιανοί και Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν την Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και να μιλάνε περί του αντιθέτου οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εικόνες από την σύνοδο των Υπουργών:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ