Σκοπιανό

«Έπεσαν οι «μάσκες» - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εμφύλιος έδιωξε τους... Μακεδόνες από την Ελλάδα» - Θέλουν να διαμελίσουν την χώρα


Έχουν ξεφύγει οι ΣΥΡΙΖαίοι και δείχνουν ξεκάθαρα πλέον το πρόσωπό τους!

«Μην ξεχνάτε πως στον εμφύλιο οι ντόπιοι Μακεδόνες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την προκλητική ανακοίνωση του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο» με έδρα τη Φλώρινα.

Ναι, αυτή δήλωση έγινε από Έλληνα βουλευτή. Πλέον οι Κυβερνητικοί βουλευτές, έχουν την ίδια γραμμή με τους Σκοπιανούς. Απίστευτο και όμως αληθινό, δυστυχώς για την πατρίδα μας. 

Σημειώνεται, πως το «Ουράνιο Τόξο» καλούσε στην εν λόγω ανακοίνωση την ελληνική Πολιτεία «να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού».
Μάλιστα την απίστευτη δήλωση ο βουλευτής της κυβέρνησης κ. Παπαδόπουλος, την έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ενώ με την απάντησή του προκάλεσε αίσθηση και φυσικά τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων προσκεκλημένων.

Δείτε το βίντεο:

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη. Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του “Ουράνιου Τόξου” έχει ως εξής:

“Αιδώς Αργείοι. Доста веќе! (Αρκετά πλέον).

Με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας της Πρέσπας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κρεσέντου υποκρισίας, παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και μίσους απέναντι στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα. Για μας και για όσους γνωρίζουν δεν είναι παράξενο ότι το χορό σέρνουν άνθρωποι όπως ο επί σειρά ετών βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για “αλυτρωτισμό” επιχαίροντας επιπλέον ότι η επικύρωση της Πρέσπας “θα μας τελειώσει” ως πολιτικό φορέα.

Δε θα εξαφανιστούμε όπως θα τους βόλευε αλλά θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη.

Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό.

Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ.

Συγνώμη τέλος από τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν καταδικάσει εδώ και πολλές δεκαετίες στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, παρουσιάζοντας του μια εικονική πραγματικότητα και στερώντας του το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο τμήμα της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε βίαια στο νεοελληνικό κράτος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΖΑΕΦ

Δεν σταματάει να αναφέρεται σε «Μακεδονία», «Μακεδόνες» και τη «μακεδονική» γλώσσα ο Ζόραν Ζάεφ αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Η1 των Σκοπίων το βράδυ της Τετάρτης δείχνοντας πως δεν πρόκειται οι Σκοπιανοί επί της ουσίας να σεβαστούν έστω και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα της εθνότητας η Ελλάδα ποτέ δεν το διαπραγματεύθηκε!

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι ετοιμάζεται κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις συνεχείς αναφορές του στη «Μακεδονία», ο Ζάεφ δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε "Μακεδόνες" και μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα» και του «ξεκόβει» από την αρχή.

Ο Ζάεφ με τις συνεχείς αυτές αναφορές επιδιώκει να διεθνοποιήσει το γεγονός ότι υπάρχει κράτος που λέγεται... κυρίως «Μακεδονία» έχει δική του «μακεδονική» γλώωσσα και αποτελείται κυρίως από μια «μακεδονική» ενθνότητα. Με πονηρό τρόπο έτσι διεκδικεί τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας.

Εξηγώντας τις διαδικασίες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύτηκε θέματα ταυτότητας και ότι παραμένει η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων ως Μακεδόνες».

«Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ότι είμαι "Μακεδόνας" που ζω σε αυτή την περιοχή» είπε ο Ζάεφ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Κατά τον ίδιο, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, «επιτέλους έχουμε μια χώρα που κανείς δεν αμφισβητεί, αυτό για το οποίο πάλεψαν οι πρόγονοί μας».

Έκανε λόγο ακόμα για στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ στους πολιτικούς που βοήθησαν στη σύναψη της συμφωνίας εκωιμώντας ότι μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020 η χώρα του θα γίνει πλήρες κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κλήθηκε να σχολιάσει και τις ρωσικές αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι τις κατανοεί «αλλά το 80% των πολιτών στη χώρα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ». Η εκτίμησή του ήταν, δε, ότι η Μόσχα δεν θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζάεφ διατύπωσε, τέλος, την άποψη ότι δεν θα είναι αυτός που θα λάβει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (σ.σ. μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα) προσθέτοντας ότι «από μόνη της η υποψηφιότητα είναι τιμή για τη "Μακεδονία"».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ