Σκοπιανό

Διαμελίζουν την Ελλάδα: Αμερικανοί ρωτούν αν η Καβάλα ανήκει στη «Βόρεια» ή τη «Νότια» Μακεδονία - Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ξεκάθαρη είναι η αλυτρωτική υπόσταση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη στιγμή που ο Ζάεφ έχει ξεχάσει πλήρως τον προσδιορισμό "Βόρεια", η κατάσταση περιπλέκεται καθώς Αμερικανοί αναρωτιούνται αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή τη Νότια Μακεδονία.

Αυτού του είδους οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγήσουν σε απαιτήσεις από την πλευρά των Σκοπιανών. Σε βάθος χρόνου είναι πιθανό να ακούσουμε για ενοποίηση της "Βόρειας" με τη "Νότια" Μακεδονία και άλλες διεκδικήσεις σε μικρότερα ζητήματα.

Όλα αυτά ξεκινούν από μικρές απορίες ανθρώπων, όπως το που ανήκει η Καβάλα. Γνωρίζει η κυβέρνηση εθνομηδενιστών που οδήγησαν την Ελλάδα; Είναι έτοιμοι για τις συνέπειες;

Στην διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από προχθές όμως, οι Αμερικανοί επισκέπτες ρωτούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία!!!

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή της από την Νέα Υόρκη η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, όπως αναφέρει το evros-news. Της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Καβάλας δηλαδή.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου γράφει:

“Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της τουριστικής έκθεσης στην Νέα Υόρκη και ήδη, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα οι Αμερικάνοι επισκέπτες που αθρόα προσέρχονται στο περίπτερο μας, ζητούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στην Βόρεια ή στην Νότια Μακεδονία.!!!

Μήπως το υπουργείο εξωτερικών να μας ενημερώσει τι θα πρέπει να απαντάμε; Γιατί η μοναδική δική μας απάντηση ήταν , είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι: «Στην ΑΛΗΘΙΝΗ Μακεδονία»

Επειδή όμως στην Νέα Υόρκη βρίσκομαι εκπροσωπώντας όχι τον εαυτό μου αλλά τον καβαλιώτικο λαό, ζητώ την εξουσιοδότηση όλων σας πάνω στο θέμα αυτό”.

Γιατί δεν απευθύνεται και στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που προστέθηκε στην Κυβέρνηση-κουρελού ψηφίζοντας την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεπουλώντας τα πάντα για την καρέκλα της;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...