Σκοπιανό

«Βόμβα» Ζάεφ: «Υπάρχουν “Μακεδόνες” στην Ελλάδα, πρέπει να διδάσκεται η “μακεδονική” γλώσσα»! - Άφαντος ο Τσίπρας

Μας κάνουν πλάκα οι Σκοπιανοί και ξεφτιλίζουν την κυβέρνηση που ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία και πανηγυρίζει κι όλας. Αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «λύση» στο σκοπιανό είναι στην πραγματικότητα ένας οδυνηρός εθνικός συμβιβασμός, ένα πραγματικό ξεπούλημα της Μακεδονίας

Αυτό το οποίο διατηρήσαμε με πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες σε χρόνια δύσκολα, το παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν μία νυκτί.

Παρέδωσε το όνομα Μακεδονία και αναγνώρισαν στους Σκοπιανούς “μακεδονική” ταυτότητα και “μακεδονική” γλώσσα. Αναγνωρίζουν κράτος με το όνομα “Νorth Macedonia” που θα μετaφράζεται σε όλες τις γλώσσες. Δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία». Ποιο “erga omnes”, ποια είναι η Νότια Μακεδονία; Το λεγόμενο “erga omnes” πήγε περίπατο!

Κηδέψαμε τη Μακεδονία μας. Θα ανοίξουν οι τάφοι των ηρώων μας, εκείνων που σκοτώθηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Παύλου Μελά, του Ιωνος Δραγούμη και όλων των άλλων Μακεδονομάχων.

Η κυβέρνηση παραμένει θεατής στην όλη ανθελληνική επιχείρηση, επιτρέποντας σε κάθε λογής εθνικιστή να διακδικεί ελληνικά εδάφη και μακεδονική εθνότητα.

H Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ πρέπει να πάει στις καλένδες. Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, εντελώς προκλητικά ομιλεί για «Μακεδόνες του Αιγαίου» και ότι πρέπει να αναγνωριστεί η «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ

Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα (πρωτότυπο: има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција), όπως σημειώνει η Βέτσερ.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Во однос на Македонците во Грција и во Бугарија, премиерот посочи дека за нив, особено за Егејците, не е направено речиси ништо во изминатите 27 години од независноста на Македонија и дека сега со овој договор има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција.
Фото: Маја Јаневска – Илиева

Премиерот во една од контрарепликите на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски рече дека не може партија како неговата да нема став и оти со овие амандмани конечно ќе имаме признаена држава од цел свет и оти никој нема да го оспорува македонскиот народ и македонскиот јазик.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fj85OANFj-U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ