Σκοπιανό

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης μάχονται για την Μακεδονία... αφού κανείς άλλος δεν το κάνει!

Κανείς δεν νοιάζεται για τις εδαφικές μας διεκδικήσεις και για τα δικαιώματα μας για το λόγω αυτό τα υπερασπίζεται η νέα γενιά. Με καταλήψεις δηλώνουν οι μαθητές την αντίθεσή τους για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη αντιδρώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει κλιμάκωση στις μαθητικές κινητοποιήσεις μετά το πανελλαδικό κάλεσμα για καταλήψεις και πορείες την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου για την Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και για συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μέχρι χθες, στη Θεσσαλονίκη οκτώ σχολεία ήταν υπό κατάληψη για την Μακεδονία, στην πλειοψηφία τους στα δυτικά της πόλης. Πρόκειται για το 3ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, το 3ο Γυμνάσιο στην Πολίχνη, το ΕΠΑΛ στη Χαλάστρα, το 1ο ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το 2ο ΓΕΛ στο Ωραιόκαστρο, το 1ο ΓΕΛ στη Μενεμένη και το ΕΠΑΛ στην Καλαμαριά.

Επίσης υπό κατάληψη για τη Μακεδονία ήταν έξι σχολεία στις Σέρρες (1ο, 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 2ο και 4ο ΓΕΛ) καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλλά και ένα sms που φέρεται να διακινήθηκε μεταξύ των παιδιών έχουν προκαλέσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και αριστερών κομμάτων με την Χρυσή Αυγή και φορείς που μάχονται την συμφωνία των Πρεσπών.

«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία» αναφέρει το επίμαχο sms που έχει βγει στο διαδίκτυο.

«Φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με “απεσταλμένους” τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων» τόνισε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Δεν είναι αυθόρμητες οι αντιδράσεις των μαθητών. Ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν αλυτρωτικές αντιλήψεις» σημειώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Λαθήρας από την Γ’ ΕΛΜΕ. Κατήγγειλε ότι στοχοποιούνται όσοι διαφωνούν με τις καταλήψεις. «Τους κρεμάνε στα μανταλάκια ακόμη και με ανάρτηση φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κύκλοι που ενορχηστρώνουν αυτές τις εθνικιστικού τύπου κινητοποιήσεις «προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες» υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Καταλήψεις πρέπει να γίνονται για τις ελλείψεις στα σχολεία”, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Μελίνα Θεοδοσιάδου , μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Καλαμαριά. Το πρωί επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς που τελεί υπό κατάληψη για την Μακεδονία.

«Όλα αυτά τα σχολεία φιγουράρουν σε όλα τα φασιστικά site και χειροκροτούνται από πολλά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. «Τέτοια φασιστικά στοιχεία είναι αυτοί που μοιράζουν τα εθνικιστικά πανό από σχολείο σε σχολείο και προτρέπουν τους μαθητές γι αυτές τις δράσεις, είναι οι ίδιοι που καλούν στην ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης» συμπληρώνουν μεταξύ άλλων.

Υπέρ των καταλήψεων η Χρυσή Αυγή και οι επιτροπές Μακεδονικού Αγώνα
Στο πλευρό των μαθητών για τις κινητοποιήσεις για την Μακεδονία είναι η Χρυσή Αυγή αλλά και επιτροπές και φορείς που διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών. Στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με δεκάδες αναρτήσεις τους καθημερινά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στον «πόλεμο» αλληλοκατηγοριών στο διαδίκτυο.

Πρωτοστάτης ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές, που είναι σήμερα η Εθνική Πρωτοπορία στον Αγώνα του Λαού μας ενάντια στον εθνομηδενισμό και την ξενοκρατία. Οι κόκκινοι παρακρατικοί τραμπούκοι δεν θα περάσουν! Η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία!» έγραψε σήμερα στο twitter.

Ο φορέας «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του ενθαρρυντικό και άξιο επιβράβευσης ότι η νέα γενιά της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στον αγώνα του ελληνικού λαού για τη διασφάλιση των εθνικών του δικαίων και κεκτημένων.

«Είναι απολύτως κατακριτέα η προσπάθεια του συστήματος να προσδώσει φασιστικό και σοβινιστικό χαρακτήρα στη μαζική ανταπόκριση της μαθητικής κοινότητας» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει πως δεν υποκινεί καμία κατάληψη κανενός σχολείου. «Όποιος σηκώνει σημαία ελληνική δεν είναι ακροδεξιός, φασίστας, Χρυσαυγιτης. Όποιος μιλάει για αγώνες δεν είναι κουμουνιστής» συμπληρώνει.

«Ελπίζουμε μόνο, κάποτε, να αγαπήσουμε όλοι τον τόπο μας και ν αγωνιστούμε γι αυτόν όπως κάνουν τώρα οι μαθητές που αγωνίζονται γι αυτό που το 90% του Ελληνικού λαού πιστεύει. Ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Δεν υποκινούμε αλλά στηρίζουμε οτιδήποτε φωνάζει Ελλάδα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ