Σκοπιανό

Εικόνες-σοκ επί Ελληνικού εδάφους - Ουράνιο Τόξο: «Να αναγνωριστεί η Εθνική “Μακεδονική” μειονότητα» - Ιδού τι έρχεται με την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών. Οι φιλοσκοπιανοί αλωνίζουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα στην Β. Ελλάδα. Ειδικά στα χωριά της Φλώρινας. 

Η Κυβέρνηση κάνεις πως δεν βλέπει, ή δεν ακούει και αφήνει διάφορους περίεργους να προκαλούν επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα σε μία ευαίσθητη για τον ελληνισμό περιοχή.

«Η εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα, φορείς ανάπτυξης και όχι διακρίσεων. Αναγνώριση της μειονότητας ως ‘μακεδονικής’ των Σλάβων της Ελλάδας. Εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας ως ‘μακεδονικής’ στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», είναι τα μηνύματα στο Ξυνό Νερό της Φλώρινας κατά το 3ο Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου, του κόμματος των Σλάβων στην Ελλάδα.

Είναι ένα θέμα στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν δύο ημέρες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Οι φωτογραφίες όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες, προκαλούν ανησυχία για το τι έρχεται στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος και φυσικά η Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο ήταν η αναγνώριση του πληθυσμού των δίγλωσσων της δυτικής Μακεδονίας, ως «Εθνικής Μακεδονικής» καθώς και η εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας ως «Μακεδονικής» στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η διοργάνωση του συνεδρίου είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος στα τέλη Αυγούστου αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό μετά την ανάρτηση του σχετικού πανό στα ελληνικά και στα σλαβικά σε σημείο του χωριού Ξινό Νερό.

Η ανάρτηση του πανό προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου με αποτέλεσμα η Αστυνομία να ζητήσει την απόσυρση του κάτι όμως που δεν έγινε. Αντιθέτως η Αστυνομία εμπόδισε την προσέγγιση στο χώρο του συνεδρίου πολιτών οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το συνέδριο.

Μέχρι πότε θα εγκληματούμε κατά των εθνικών συμφερόντων; Την στιγμή που οι Κυβερνητικοί πολεμούν με λύσσα κάθε τι εθνικό, την στιγμή που σκυλεύουν την μνήμη του ήρωα Κατσίφα, επιτρέπουν ανθελληνικές εκδηλώσεις και μάλιστα δίνουν εντολές και στην Αστυνομία να εμποδίσουν κατοίκους και φορείς στο να διαμαρτυρηθούν.

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ