Σκοπιανό

Ο Ζ. Ζάεφ σούταρε Κοτζιά: Πέταξε το «Βόρεια» και κρατά το «Μακεδονία»


Την απόφαση της Ε.Ε. για το πότε θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στην ένωση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία.

Μάλιστα μπορεί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να συνδέονται με την συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα περί «Βόρειας Μακεδονίας» αλλά φαίνεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργό το πρώτο συνθετικό το έχει ξεχάσει ήδη.

«Πρόκειται για μια υπέροχη μέρα για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Είναι σπουδαία η αναγνώριση. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2019. Η Ε.Ε. και οι ηγέτες των κρατών – μελών αναγνώρισαν την «Μακεδονία» ως χώρα που υπόκειται σε θετικές αλλαγές», έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/zaevzoran/posts/10156665172032932&width=500

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, ο δρόμος προς τις μεταρρυθμίσεις είναι πλέον μη αναστρέψιμος. «Μένουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις. Πλέον, οι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» μπορούν να πουν «Ναι, σε μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία»», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ