Σκοπιανό

Γιώργος Τράγκας: «Ο Τσίπρας τινάζεται ως ελατήριο όταν τηλεφωνεί η Μέρκελ»

Όσοι είστε κάποιας ηλικίας μπορεί να το έχετε διαβάσει ή να το έχετε ακούσει. Όσοι είστε νεότεροι πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε. Ιδιαίτερα όσοι είστε Μακεδόνες και γεννηθήκατε στην ιερή γη της Μακεδονίας. Αυτή τη μοναδική και ελληνικότατη ιστορική περιοχή, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο του Νίκου Μάρτη για την πλαστογραφία των Σκοπιανών. Μπορείτε να το αναζητήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Μόλις το διαβάσετε θα καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η προδοσία της παρέας που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα. Πόσο μεγάλος μειοδότης είναι ο Τσίπρας που παρέκαμψε τις πολιτικές θέσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου και παραχώρησε την πολιτιστική μας κληρονομιά δημιουργώντας προϋποθέσεις για αλλαγές στα βόρεια σύνορά μας.

Ο πρώην υπουργός Βορείου Ελλάδος, Νίκος Μάρτης, στέλεχος της ΝΔ και φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τις απάτες και τις πλαστογραφίες των Σκοπιανών, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλαστό έθνος, μία πλαστή γλώσσα και μία πλαστή εθνική ιστορία.

Ο φίλος μου, ο Νίκος Μάρτης αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία που συνέθεσαν το μεγάλο ψηφιδωτό του ψεύτικου μακεδονικού έθνους. Απέδειξε με ένα πλήθος ντοκουμέντων την ελληνικότητα όλων των αρχαίων μνημείων της Βορείου Ελλάδας. Αποκάλυψε με πολύ κόπο όλα τα ψέματα που τοποθετούσαν ως λήμματα σε διάφορα βιβλία οι Σκοπιανοί κάνοντας παγκόσμια προπαγάνδα για την πλαστή ταυτότητά τους. Αυτοί που αναγνώρισαν οι μειοδότες των Αθηνών, οι μαριονέτες του Βερολίνου.

Τόσο ο Στάλιν, όσο και οι Γερμανοί ήθελαν να αποκόψουν τα μακεδονικά εδάφη από τον κορμό της Ελλάδος. Ο Τίτο αυτό το νότιο τμήμα της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας το παρότρυνε να αποκτήσει δική του ψεύτικη μακεδονική ταυτότητα. Έτσι, δημιούργησε και ένα τείχος απέναντι στις βλέψεις των Βουλγάρων που έλεγαν ότι πρόκειται για περιοχή Σλάβων. Ένα 40% του πληθυσμού όμως είναι Αλβανοί και για αυτό βόλευε η προώθηση της πλαστής εθνικής ταυτότητας. Άλλωστε, το γειτονικό κρατίδιο αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Μοναστηριώτες και Ρομά κατά πλειοψηφία.

Ο Μάρτης μου έλεγε να γράφω τακτικά για αυτό το θέμα. Φοβόταν όπως και πολλοί άλλοι ότι οι αλυτρωτικές επιχειρήσεις των Σκοπιανών θα κλιμακωθούν εις το μέλλον. Άφησε ως παρακαταθήκη αυτό το βιβλίο που πρέπει να κυκλοφορεί σε όλα τα σπίτια της Βορείου Ελλάδος. Πρέπει να το αναγνώσουν και να το αποστηθίσουν όλοι οι Έλληνες, όλα τα παιδιά μας που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα ή ανήκουν στα Μακεδονικά σωματεία στην Ομογένεια. Το βιβλίο του φίλου μου, Νίκου Μάρτη, στενού συνεργάτη του Καραμανλή είναι Ευαγγέλιο.

Ειδικότερα, για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία της Μακεδονίας, τον αγώνα των Μακεδονομάχων, τον αγώνα των Κρητών που υπερασπίστηκαν τη Μακεδονία και γενικά την αρχαία ιστορία της ελληνικότατης αυτής ιερής γης.

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, αμέσως μετά το θάνατό του, ήταν ουσιαστικά μια προσπάθεια των μεγάλων δυνάμεων να τεμαχίσουν την ομοσπονδία και να απομονώσουν τη Σερβία που ήταν ορθόδοξη χώρα, που έχει ορθόδοξο λαό και τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεχόταν την επιρροή της Ανατολικής εκκλησίας, του Πατριαρχείου της Μόσχας και της Ρωσίας.

Η Γερμανία πρωτοστάτησε στη διάλυσή της. Όπως και το ΝΑΤΟ. Το Βερολίνο, όπως και τα παλιά χρόνια, ήθελε να θέσει υπό έλεγχο την Κροατία και τη Σλοβενία, των οποίων οι κάτοικοι αποτελούν γερμανοαυστριακά φύλα. Έτσι δημιουργήθηκαν στη γειτονική χώρα όλες οι προϋποθέσεις για θρησκευτικούς και φυλετικούς πολέμους, γενοκτονίες, ομαδικές σφαγές με ομαδικούς τάφους και κύματα εθνοκαθάρσεων.

Η Σερβία απομονώθηκε, βομβαρδίστηκε και γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Τότε, ένα βράδυ, βλέποντας μαζί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στις ειδήσεις ένα βομβαρδισμό μαιευτηρίου, τον είδα να πετάγεται όρθιος και να φωνάζει: «Όχι, δεν είναι δυνατόν!». Ο Χριστόδουλος πολεμήθηκε ως ακροδεξιός και κατηγορήθηκε ότι θέλει να πολιτευτεί και να πολιτικοποιήσει την εκκλησία αλλά στην πραγματικότητα ( εγώ το ξέρω καλά) το μόνο που ήθελε ήταν να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Μου είχε αναφέρει όλες τις πιέσεις των ξένων προς την εκκλησία μας, όλες τις πιέσεις για να αποξηλώσουμε εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα. Ήταν μεγάλο παλικάρι και δεν δίστασε να μιλήσει για το ρόλο που έπαιζαν οι Βρυξέλλες στην αλλοίωση της κοινωνίας μας, την υπονόμευση της οικονομίας μας, επιδιώκοντας συρρίκνωση του κράτους. Ο Χριστόδουλος δεν ήταν εξτρεμιστής, ήταν Έλληνας.

Κάπως έτσι μου αφηγήθηκε τα πράγματα και ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μέσα στην αρχιεπισκοπή σε μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε. Με ειλικρίνεια και θάρρος μου είπε ότι οι Βρυξέλλες και διάφοροι άλλοι ζητούσαν να περιοριστεί ακόμη και ο χρόνος ανάγνωσης των 12 Ευαγγελίων τη μεγάλη Πέμπτη.

Πρέπει να αντιληφθείτε άπαντες, πόσο έπαιξε και παίζει το παιχνίδι των ξένων, πόσο εθνοπροδότες είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Ως εκπρόσωποι ισχνότατης μειοψηφίας, αν σκεφτείτε ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε το 50% του ελληνικού λαού και χρειάστηκε ο Καμμένος για να υπάρχει αυτή η συγκυβέρνηση που διαλύει με μανία τερμιτών τα θεμέλια του έθνους.

Σκεφτείτε, γιατί εδώ και χρόνια Ρεπούσηδες, Φίληδες και Γαβρόγλου επιχειρούν να διαλύσουν όλους τους ιστούς της ελληνικής κοινωνίας, της ιστορίας και του έθνους μας.

Αναλογιστείτε όλοι σας, γιατί σκέφτηκαν και θεώρησαν καλό να πουν ότι στη Σμύρνη, αντί για γενοκτονία υπήρχε συνωστισμός. Ότι η σφαγή στον Πόντο και στα παράλια της Μικράς Ασίας δεν ήταν γενοκτονία, ήταν εθνοκάθαρση. Αναρωτηθείτε, γιατί ένας εφήμερος και ασήμαντος Γαβρόγλου, έτσι ξαφνικά, θέλει να μην αναπτύσσεται στα σχολεία η θρησκευτική συνείδηση. Για ένα λεπτό, όχι παραπάνω, σκεφτείτε πόσα έχει κάνει αντεθνικά και προδοτικά μέσα σε 3 χρόνια ο Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία και στο Έθνος. Με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τον Ζάεφ.

Υλοποίησε όλες τις διαταγές του Βερολίνου με τον καλύτερο τρόπο. Τα βρήκε με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, όσο κανείς δεξιός και νατοϊκός στο παρελθόν. Με απάθεια μανιακού δολοφόνου έκοψε συντάξεις και εισοδήματα, λέγοντας διάφορες ασχημίες, κατηγορίες και λοιδορίες για τη μεσαία αστική τάξη της χώρας. Την ίδια ώρα, που τα είχε καλά με ομίλους, μεγαλοεπιχειρηματίες και Ρώσους ολιγάρχες.

Η πολιτική του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου ήταν ένα yes προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Τσίπρας, όπως εκτιμάται, πρέπει να τινάζεται ως ελατήριο μόλις τηλεφωνεί η Μέρκελ. Ο Καμμένος, όπως μου είχε αφηγηθεί παλαιότερα, είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να μην ενοχλήσει ποτέ και σε τίποτα τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Βέβαια, κάποιες φιλίες με ολιγάρχες ενοχλούσαν την εδώ πρεσβεία αλλά η συμφωνία για την αναβάθμιση των F- 16 ισορρόπησε τα πράγματα. Οι βλάβες όμως που έχει επιφέρει η πολιτική των 2 στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας είναι μη αναστρέψιμες, τουλάχιστον για 30,40 ή 50 χρόνια.

Πρέπει να ξέρετε, όπως τα έζησα εγώ, ότι ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκε πολύ για την υπόθεση του Μακεδονικού ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν ο Ολλανδός υπουργός εξωτερικών, Βάντεμπρουκ μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του …..ΟΝΟΜΑ … αναγνώρισαν τη FYROM ως Μακεδονία, ο Σαμαράς αντέδρασε και εγώ έκανα το περίφημο μποϋκοτάζ των ολλανδικών και ιταλικών προϊόντων στον ΣΚΑΙ.

Τότε έγιναν γιγαντιαίες συγκεντρώσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. Ο Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη, φυσικά υπουργός νατοϊκής χώρας, μετείχε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Είχα ακούσει τον αείμνηστο Μητσοτάκη να του λέει : «Κοντά στον Γκένσερ!». Δηλαδή, να υπακούει το γερμανό υπουργό Εξωτερικών. Να συνεργάζεται στενά μαζί του. Ο Αντώνης διαχώρισε τη θέση του και ακολούθησε η φυγή του από το χώρο της ΝΔ και η μεγάλη κόντρα με το Μητσοτακέικο..

Βέβαια, ο Μητσοτάκης απέδωσε τα αίτια της πτώσης του και σε άλλα πράγματα, όπως τον ΟΤΕ, τις τηλεπικοινωνίες και τις συμβάσεις τους αλλά η βασική αιτία ήταν το Μακεδονικό και οι καλές σχέσεις που διατηρούσε με τον Μιλόσεβιτς. Από ό,τι ξέρω είχε πατηθεί από πολύ ψηλά το μπουτόν της ανατροπής του. Ο Σιμπιλίδης απλά πάτησε τη σκανδάλη.

Κυρίες και κύριοι, ο Σημίτης δούλεψε την πρώτη φάση της προδοσίας και ο Τσίπρας, επίσης μεγάλη μαριονέτα, η μεγαλύτερη- η δεύτερη. Ο Σημίτης ήταν και είναι άνθρωπος των γερμανών. Ο Ανδρέας το έλεγε τακτικά στη Δήμητρα Παπανδρέου. Τον θεωρούσε πράκτορα του Βερολίνου. Μου το είχε αφηγηθεί σε ανύποπτο χρόνο η Δήμητρα Παπανδρέου και το έχω κρατήσει σε μαγνητοταινία. Ο αδελφός του Σημίτη, ο καθηγητής κος Σπύρος Σημίτης, υπήρξε αρχηγός μυστικής υπηρεσίας των Γερμανών, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας Συντάγματος που είναι η αδελφή υπηρεσία της BΝD. Που είναι η μυστική υπηρεσία της Μέρκελ. Όπως αντιλαμβάνεστε, για αυτό έλεγε πράκτορα τον Κώστα Σημίτη ο Παπανδρέου. Στην περίοδο Σημίτη, 140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία, χωρίς κανένας εκδότης των Αθηνών να γράψει έστω και ένα μονόστηλο. Όλα αυτά τα σκέπασε η απόλυτη διαπλοκή.

Στην περίοδο εκείνη, έγινε και η περίφημη ενδιάμεση συμφωνία, η οποία δεν τηρήθηκε ποτέ από τους Σκοπιανούς. Ο Σημίτης, πιόνι των Γερμανών, υπερχρέωσε τη χώρα με 200 δισεκατομμύρια και προέβη σε εξοπλισμούς που η χώρα δεν άντεχε να αποπληρώσει. Ο ανόητος Τσοχατζόπουλος, πήγε στη Μόσχα και αγόρασε τους S- 300 και πολεμικό υλικό. Πράγμα που εξόργισε τους Αμερικανούς, με αποκορύφωμα αργότερα την περίοδο Καραμανλή. Ο Σημίτης, ως αρχιερέας της διαπλοκής, δημιούργησε όλο το σαθρό έδαφος που μας οδήγησε στο σύμφωνο κατοχής, στο μνημόνιο.

Μετά την ενδιάμεση συμφωνία και τις 140 και πλέον αναγνωρίσεις ήρθε ο μεγαλύτερος δοσίλογος της οικονομικής κατοχής να προχωρήσει σε ένα ακόμη βήμα που δίνει εφαλτήριο στους γείτονες να διεκδικήσουν τα εδάφη μας. Ήρθε ο Τσίπρας να μπήξει όλα τα μαχαίρα στο κορμί της Ελλάδος με τα προαπαιτούμενα και να αρχίσει τις εθνικές παραχωρήσεις. Ήδη με όσα έχει κάνει 3 χρόνια, έχει μειώσει την άμυνα, λόγω εθνικής μελαγχολίας και έλλειψης πόρων και έχει ανοίξει κερκόπορτες. Όταν πέφτει η άμυνά σου, τότε είσαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις. Ο γάμος εκεί στις Πρέσπες και η ατμόσφαιρα, μου θύμισαν – φίλες και φίλοι – ένα μεγάλο γλέντι που είχε κάνει στους Γαργαλιάνους ο δικτάτορας Παπαδόπουλος μαζί με τον Ιωαννίδη και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής, Σπύρο Άγκνιου, ήταν ο αντιπρόεδρος του Νίξον, που έπεσε με το Γουότερ Γκέιτ.

Εκείνη την εποχή της 7ετίας έκανα ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και είχα αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον Ηρακλή Τσίπρα, κολλητό του Μιχάλη Κίτσιου, που ήταν κολλητός του Κώστα Ασλανίδη. Ο Ασλανίδης και ο Κίτσιος ήταν αξιωματικοί, καταδρομείς του πραξικοπήματος και είχαν πάρει στον Παναθηναϊκό το θείο του Τσίπρα. Όλη αυτή η παράσταση εκεί στις Πρέσπες μου θύμισε, τις ομιλίες και τα επιχειρήματα του Γιώργου Γιωργαλά, που υπήρξε αόρατος συγγραφέας, συνεργάτης στελεχών και αυτής της συγκυβέρνησης.

Ανήκομεν εις την Δύση, όπως έλεγε ο αείμνηστος Εθνάρχης. Σίγουρα πρέπει να είμαστε στο ΝΑΤΟ. Κάπου πρέπει να ακουμπάμε την πλάτη μας. Όπως μου είχε πει ο Τσίπρας στο γραφείο του, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να παραδίδεις την πολιτιστική σου κληρονομιά, να πληγώνεις βαθύτατα το λαό σου και να δίνεις όπλα για αλυτρωτικές επιχειρήσεις στα εδάφη σου, υπάρχει αστρονομική απόσταση. Αυτό λέγεται προδοσία. Και πρέπει να είσαι erga omnes προδότης, πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μην αντιλαμβάνεσαι την οργή και το μίσος του κόσμου.

Κάπου βέβαια ο Τσίπρας πιστεύει ότι η κύρωση αυτής της συμφωνίας θα γίνει επί ημερών Μητσοτάκη, ο οποίος θα αναλάβει και το βάρος της υλοποίησης των προαπαιτούμενων και των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων. Και δεν θα εκπλαγώ να δω τον Τσίπρα και τον Καμμένο να κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι κύρωσε τη συμφωνία με τον Ζάεφ στη βουλή ή την εφήρμοσε.

Κάπου δηλαδή, η μαύρη τουλίπα του Μαξίμου, αυτό το λουλούδι του Απρίλη, υπολογίζει να μοιραστεί την πολιτική, εθνική και ιστορική ευθύνη με τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη.

Τα πράγματα όμως, όπως εκτιμώ, δεν θα πάνε όπως τα υπολογίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας και η παρέα του κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν πιθανότατα λόγω εθνικών βλαβών θα κάτσουν στο σκαμνί και θα τιμωρηθούν τόσο από τον ελληνικό λαό, όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη.
Οι δημοσκοπήσεις, ήδη δείχνουν ότι υπάρχει διαφορά 15 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, οι μετρήσεις δείχνουν να είναι μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Θέλω να θυμηθείτε αυτό που θα σας πω. Είναι λάθος αυτές οι μετρήσεις. Στη Βόρειο Ελλάδα θα εξαερωθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Όλο το δίκτυο της εκπομπής που υπάρχει στην Πέλλα, στην Καστοριά, στη Βέροια, στη Φλώρινα, στις Σέρρες, στην Καβάλα, στη Δράμα και σε όλη γενικά τη Μακεδονία με διαβεβαιώνει ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο συγγενών τους.

Είναι τέτοιο το μίσος που έχουν καλλιεργήσει, που θα θερίσουν θύελλες. Μου λένε ότι οι ΑΝΕΛ είναι μια τελειωμένη κατάσταση. Η συμπεριφορά του πολιτικού συνεταίρου έχει εξαγριώσει όλους τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος και των νησιών. Ο Καμμένος είναι εκτός βουλής, εκτός αν συμπεριληφθεί στη λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας προκαλεί εμετικά συναισθήματα. Βέβαια, υπήρξε πολύ πίεση προς την πλευρά του Μητσοτάκη για να σηκωθεί από την καρέκλα, να γείρει λίγο προς την πλευρά των συλλαλητηρίων και να υψώσει ανάστημα στο θέμα του Μακεδονικού. Όπως μαθαίνω, ίδρωσαν αρκετοί για να τον πείσουν ότι αν δεν πάρει θέση υπέρ των εκατομμυρίων που συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη, στο Σύνταγμα και σε διάφορες πλατείες, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πρωθυπουργός. Φαίνεται όμως ότι το κατάλαβε, πείστηκε και μέχρι στιγμής στέκεται καλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν δεν πορευτεί με αντιμνημονιακή διάθεση, με αντιστασιακή διάθεση, με αντιγερμανική διάθεση και με πατριωτισμό θα επιβιώσει πολιτικά για πολύ. Καλά κάνει και τρέχει τώρα στη Βόρειο Ελλάδα. Καλά κάνει και πραγματοποιεί περιοδείες στη Μακεδονία. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει ότι οι Έλληνες δεν είναι αμνήμονες. Μην πιστεύει ότι ο λαός δεν θα θυμάται τι έλεγε. Θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη αν δεν επιδείξει σταθερό και έντονο πατριωτισμό και διάθεση να κοντράρει το Βερολίνο.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια, όπου υπάρχουν καθημερινά διαδηλώσεις. Ο Ζόραν Ζάεφ πάει τη συμφωνία στη Βουλή αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να την περάσει και κυρίως αν θα πάρει υπογραφεί του Προέδρου Ιβάνοφ. Επίσης, κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να περάσει αυτή τη συμφωνία από δημοψήφισμα που θα γίνει στα μέσα του Φθινοπώρου ή στο τέλος του χρόνου. Παίζει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών που μπορεί να ρίξουν τον φίλο του Τσίπρα από την εξουσία.

Αρκετές φορές χαμογελώ όταν ακούω για τις πιρουέτες του κου Σταύρου Θεοδωράκη και τις θέσεις που παίρνει κατά της κυβέρνησης, υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία, κατά του Καμμένου και γενικά προσπαθώ να καταλάβω ποιες είναι οι πολιτικές επιλογές του και που το πάει το πράγμα. Αν δεν κάνω λάθος ο κος Θεοδωράκης πήρε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, και απέσπασε λιγότερο από 10%. Δηλαδή πήρε ψήφους που δεν αρμόζουν ούτε σε οπλαρχηγό κόμματος. Από εκεί και πέρα, πότε είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πότε είναι έξω από το ΠΑΣΟΚ. Πότε φημολογείται ότι είναι δεκανίκι του Τσίπρα και πότε ακούγεται ότι να ασκεί δριμύτατη κριτική απέναντί του.

Ομολογώ ότι δεν μου φαίνεται ναπολεόντειος τακτική. Μάλλον δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση εξαιτίας όλων των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι όπως και ο Καμμένος, έτσι και αυτός, αν δεν κατέβει με το ΠΑΣΟΚ, θα καεί στον μνημονιακό χυλό.

Πάντως, η κα Γεννηματά, με πλήρη αντίθετη στάση από τον κο Θεοδωράκη πήγε στις Βρυξέλλες και είπε στο ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι δεν δεχόμαστε υποδείξεις στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι δεν συμμεριζόμαστε την εκτίμηση σας για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας.

«Βεβαίως» συμπλήρωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας – παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Πρέπει να προετοιμαστούμε, πρέπει να αντιδράσουμε αν θέλουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στον τόπο. Τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό. Οι φίλοι μου στην Αστόρια μου έλεγαν ότι έβλεπαν στην τηλεόραση το γάμο στις Πρέσπες και έκλαιγαν. Πικράθηκαν πάρα πολύ σε όλη την Ομογένεια. Δεν πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Δεν πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα έδινε στους Σκοπιανούς τη Μακεδονική ταυτότητα, θα παραχωρούσε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όπως δεν πίστευαν ότι ο Καμμένος θα είχε φτάσει στο σημείο να ανέχεται τέτοια εθνοπροδοτική συμπεριφορά και ουσιαστικά να την στηρίζει. Με την ευκαιρία θέλω να θυμηθώ ένα SMS που μου είχε στείλει ο Πάνος Καμμένος στη Νότια Γαλλία. Το είχα λάβει νύχτα. Μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία. Και ότι το Αιγαίο φρουρείται καλύτερα από ποτέ. Μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να μην διαψευστεί ως προς το δεύτερο σκέλος, δηλαδή στο θέμα της φύλαξης του Αιγαίου.

Πρέπει να υπάρξουν καταλυτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας και η συγκυβέρνηση πρέπει να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη. Πρέπει να τιμωρηθούν με τρόπο ανεπανάληπτο που θα καταγραφεί στην ιστορία με τέτοιο τρόπο, ώστε να το βλέπουν οι υποψήφιοι μειοδότες στο μέλλον και να κιτρινίζουν από φόβο.

Ο Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα λαϊκή θύελλα αν τολμήσει να πορευτεί ως μαριονέτα της Μέρκελ.

Μην επιτρέψετε σε όλους αυτούς που στήριξαν τη συμφωνία να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πολιτική ζωή. Μην επιτρέψετε να φέρουν εις το μέλλον ταυτότητα μέλους του κοινοβουλίου. Οδηγήστε τους στην πολιτική λήθη. Στη λαϊκή κατακραυγή στον ιστορικό καιάδα. Είναι υποχρέωσή σας. Είναι υποχρέωση όλων να διώξουν από τη ζωή μας όλους αυτούς. Θα αποσυρθούν καταφρονεμένοι. Μεταξύ αυτών και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πλήγωσε τον κόσμο με τη στάση του. Με τη συμπεριφορά του. Του αξίζει η λαϊκή περιφρόνηση. Του αξίζει η γενική αποστροφή. Έπρεπε να υπερασπιστεί τους Έλληνες ακόμη και με παραίτηση. Έπρεπε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το ίδιον όφελος και την καρέκλα του. Έτσι, θα περνούσε στην ιστορία ως άνδρας με πνευματική διαύγεια. Ως έντιμος συνεργάτης του αείμνηστου εθνάρχη Καραμανλή και όχι ως συνεργάτης του Τσίπρα και των Γερμανών. Αν μπορεί ας κοιτάξει τους Έλληνες στα μάτια και θα καταλάβει πόσο πλήγωσε τη συντριπτική πλειοψηφία τους με τις πράξεις και τις παραλείψεις του και κυρίως με τη δειλία του. Για μια ακόμη φορά θέλω να πω προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν πορευτεί αφοσιωμένα και υπάκουα όπως ο Τσίπρας στις γερμανικές ράγες θα τα φορτωθεί όλα. Όλες τις βλάβες που υφίσταται ο ελληνικός λαός εξαιτίας του Τσίπρα και όλο τον απόηχο της εθνικής προδοσίας. Ο Τσίπρας πρέπει να πληρώσει. Και θα φανεί ως συνένοχος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ αν δεν το επιδιώξουν, υπακούοντας το Βερολίνο και την κα Μέρκελ. Η Ελλάς θα βρει άλλο πολιτικό δρόμο. Όπως και η Ιταλία. Όπως ήδη γεννιέται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ούτε οι συνήθεις κατηγορίες περί λαϊκιστών ή η γερμανική γκεμπελίστικη προπαγάνδα για εξτρεμιστές πρόκειται να πιάσει. Ο μεγαλύτερος πολιτικός εξτρεμισμός είναι αυτός που εκφράζεται μέσα από τη δήθεν φιλοευρωπαϊκή γραμμή και η γερμανική πολιτική. Αυτή είναι η σύγχρονη ναζιστική κτηνωδία κεκαλυμμένη από το μανδύα μιας δήθεν ευρωπαϊκής οικογένειας με ισότιμα μέλη και ατμόσφαιρα αλληλεγγύης.

Αυτή την Κυριακή έχουμε εκλογές στην Τουρκία και θεωρείται βέβαιο ότι έντιμα ή άτιμα ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές. Το καθεστώς Ερντογάν έχει προετοιμαστεί πολύ καλά και για τα δύο ενδεχόμενα. Μονά – ζυγά ο Σουλτάνος θα μείνει στο παλάτι. Το θέμα είναι ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει με εμάς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μιλάω για το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ