Σκοπιανό

Ι. Μάζης για το Σκοπιανό: Κίνδυνος τετελεσμένων, εξαιρετικά οδυνηρών για την Ελλάδα

Συγκλονιστική ήταν η ανάλυση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη για τις συνέπειες στην Ελλάδα, της συμφωνίας με τα Σκόπια.
Οπως είπε ο καθηγητής, στην εκπομπή «Ξυπνάμε μαζί» στο «Epsilon», υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για τη χώρα μας.

Όπως εξήγησε:
«Η διαδικασία από δω και πέρα, θα φθάσει μέχρι τον Δεκέμβριο και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για τη χώρα μας.

Θα ήθελα να ξέρω ποια θα είναι η πορεία των Σκοπίων σχετικά με το ΝΑΤΟ, αν θα τοποθετηθεί ως ένα κράτος υβριδικό πρωτοφανές που δεν έχει ξανασυμβεί ως κράτος τύπου παρατηρητής και αν οι διαδικασίες για το δημοψήφισμα δεν ολοκληρωθεί, το ΝΑΤΟ θα έρθει να του πει όπως ήρθες βγες;

Μέσα στο ΝΑΤΟ θα δημιουργηθεί ένας θύλακος που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία. Η Τουρκία έχουμε δει ότι το ΝΑΤΟ δεν της έκανε καλό σε σχέση με τη χώρα μας. Θα είναι ένας θύλακος που θα λειτουργεί τελείως ανθελληνικά, αλλά μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά. Και θα έχουμε στα βόρεια σύνορα την προβολή ισχύος της Τουρκίας μέσω των δύο αυτών συμμαχικών της χωρών με τις οποίες διατηρεί στενότατες σχέσεις. Η συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό.

Η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε την Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και η επιτομή του αλυτρωτισμού που είναι το όνομα. Και σας ρωτάω ποιος από αυτούς θα ονομάζεται Σεβερνομακεδονίτης. Η γλώσσα είναι Μακεδονική με αστερίσκο ότι είναι σλαβικού χαρακτήρα… και θεωρούμε ότι το κάναμε καλύτερο.

Από το ΄44 η περιοχή αυτή ονομαζόταν Βαρντασκα Μπανοβίνα. Ο Τίτο θεώρησε ότι πρέπει να την ονομάσει ξαφνικά Μεκεδονία για να μπορέσει να διεκδικήσει σε συσχέτιση με την τότε Σοβιετική Ένωση, και την προτροπή του Στάλιν την κάθοδό του στο Αιγαίο. Έρχεται ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ τότε και γράφει ότι δεν υπάρχουν έθνη Μακεδονικά και υπηκοότης μακεδονική και ότι αυτή η ενέργεια, υποκρύπτει εδαφικές διεκδήσεις σε βάρος της Ελλάδας».
Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο καθηγητής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...