Σκοπιανό

Α.Τσίπρας: Ένα βήμα πριν την μεγάλη προδοσία - Ξεπουλάει το όνομα «Μακεδονία» με συμφωνία εθνικό όλεθρο

Έτοιμος για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο που αποκαλύφθηκε μετά την συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ παραπέμπει σε προδοσία στην οποία βεβαίως συμφωνεί η κυβέρνηση υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ. Οι πρώτοι μάλιστα για να περάσει το σχέδιο που θέλει πρώτα ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές και μετά υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι της Ελλάδας για το «erga omnes» σε βάθος διετίας ζητούν να ψηφιστεί από την Βουλή με 180 βουλευτές.

Για να πάρουμε όμως από την αρχή, όπως φάνηκε από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών το Σάββατο στο Σούνιο, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, η κυβέρνηση συνηγορεί σε μία συμφωνία σε βάρος των εθνικών δικαιωμάτων και ξεπουλήματος του ονόματος «Μακεδονία», αφού φαίνεται να υποχωρεί στη σκληρή γραμμή των Σκοπίων και στις πιέσεις από ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση για λύση εδώ και τώρα. Δέχεται να δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με μία απλή υποσχετική υλοποίησης σε βάθος διετίας του «erga omnes», αλλά χωρίς καμία δέσμευση αλλαγής του Συντάγματος όσον αφορά στον αλυτρωτισμό και τα θέματα ταυτότητας.

Το σχέδιο αυτό, που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε έως τώρα η κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Σκόπια λέγοντας πώς «ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς χωρίς αλλαγή στο Σύνταγμα και απαλοιφή των αλυτρωτικων αναφορών σε βάρος της Ελλάδας δεν πρόκειται να υπάρξει». Από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση ωστόσο δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Η σε βάρος των εθνικών συμφερόντων συμφωνία με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» (τα ονόματα που ακούγονται είναι «Nova Macedonia» και «Gorna Macedonia») προέκυψε από την συνάντηση διάρκειας έξι ωρών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και αναμένεται να «κλειδώσει» στη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στις 17 Μαίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δυτικών Βαλκανίων. Την συνάντηση δύο πρωθυπουργών μάλιστα ανακοίνωση ο κ. Νίμιτς. «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία πολύ σοβαρή συνάντηση, με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών», είπε.

Σημειώνεται πώς η ελληνική πλευρά χαρακτήριζε καθοριστικής σημασίας την συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και άφηνε να εννοηθεί ότι αν προκύψει συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών τότε η λύση θα είναι κοντά. Ποια είναι η συμφωνία η οποία προωθείται; Ένα όνομα για μία χρήση έναντι όλων (erga omnes), σταδιακή υλοποίηση της συμφωνίας σε βάθος δύο ετών, αλλά άμεση ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κοινώς, τα Σκόπια θα πάρουν το εισιτήριο να μπουν στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα πώς θα ισχύσει το «erga omnes», η εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας με αλλαγή του Συντάγματος και η ρύθμιση των θεμάτων ταυτότητας.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν «οδικό χάρτη» με συγκεκριμένα βήματα για να διασφαλίσει ότι στους 24 μήνες που θα ακολουθήσουν δεν θα ανατραπεί η συμφωνία και δεν θα γίνει μόνιμη η διεθνής ονομασία, όπως συνέβη και με την προσωρινή ονομασία «ΠΓΔΜ», αλλά από τη στιγμή που θα μπει στο ΝΑΤΟ με την θετική ψήφο της Ελλάδας αντίο... προαπαιτούμενα. Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστο αν ο κ. Τσίπρας θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία ή θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή μετά από δύο χρόνια. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...