Σκοπιανό

Ερντογάν προς Σκόπια: "Μπαίνετε μόνο ως Μακεδονία στο ΝΑΤΟ - 6 εκατ. Τούρκοι αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες" οργανωμένοι σε 80 "μακεδονικά" σωματεία σε όλη την Τουρκία"

Το τουρκικό σχέδιο έχει δυο κατευθύνσεις: Να μην μπουν ποτέ τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με αλλαγή ονόματος αν μπουν θα μπουν με το "Μακεδονία" μέσα ώστε να ενεργοποιηθούν τα σχέδια για το βόρειο μέτωπο. Eτσι θα επέλθει η περικύκλωση.

«6 εκατ. Τούρκοι αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες"», «...οργανωμένοι σε 80 "μακεδονικά" σωματεία σε όλη την Τουρκία υπέγραψαν αίτημα για  επαναχορήγηση της "μακεδονικής" υπηκοότητας», «...θέλουν να επιστρέψουν  στα πάτρια εδάφη»

Σχηματίστηκε Ομοσπονδία των Συλλόγων της πΓΔΜ στην Τουρκία , οι "μακεδονικές " ενώσεις υλοποίησαν εκστρατεία  συλλογής μαζικών υπογραφών για την αποκατάσταση του δικαιώματος της "μακεδονικής" ιθαγένειας για τους "Μακεδόνες" στην καταγωγή, σύμφωνα με το νόμο για την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" το 1992 αναφέρουν τουρκικές πηγές.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός των Σκοπίων.

«Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας Μακεδόνες μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».

Κύριος σκοπός του Ερντογάν είναι η δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην ΠΓΔΜ όπως και στην Βοσνία , στην οποία εμφανίζεται ως προστάτης των μουσουλμάνων, αλλά όχι μόνο. Αλλωστε το χει ξεκινήσει από Σομαλία, Κατάρ και μας έρχεται...

Οι Σκοπιανοί με την… ευγενή συνδρομή της «φίλης-Τουρκίας» , έχουν επίσης σκοπό να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.

Την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης, την έκανε για πρώτη φορά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, καθώς η προσπάθεια αυτή την Σκοπιανών να ανακινήσουν θέμα περιουσιών μέσω των οθωμανικών αρχείων, γίνεται με την άμεση συνδρομή και συμμαχική συμπαράσταση στης Τουρκίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή-σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.

Όπως αναφέρεται, το θέμα αφορά περίπου… 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων και που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου και από Σκοπιανούς που μετοίκησαν βορειότερα κυρίως μετά τους βαλκανικούς πολέμους.

Μάλιστα σύμφωνα με τον σκοπιανό τύπο , ήδη έχουν μεταφραστεί περί τις 2000 οθωμανικές ιδιοκτησίες Σκοπιανών από τις αρχές του εικοστού αιώνα και όπως αναφέρεται, η προσπάθεια αυτή που έχει μεγάλη ιστορική και εθνική σημασία θα συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ήδη ως εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης στα Βαλκάνια , εμπλέκοντας την τουρκική διπλωματία σε διενέξεις μουσουλμάνων με χριστιανούς ορθοδόξους.

Επισημαίνουμε  επίσης ότι  παλαιότερα,  αντιπροσωπεία των Παγκόσμιων «Μακεδονικών Συλλόγων»  (WMC) και συλλόγων μουσουλμάνων Μακεδόνων στην (Σμύρνη), σε τελετή απονομής πτυχίων σε 200 Τούρκους φοιτητές που ολοκλήρωσαν  κύκλο της μακεδονικής γλώσσας στην Σμύρνη είχαν λεχθεί πράγματα και θαύματα .

Ο  Πρόεδρος του Παγκόσμιου "Μακεδονικού Συνεδρίου"  Τόντορ Πέτροφ, αφού ευχαρίστησε την  τουρκική κυβέρνηση ως τον μεγαλύτερο οικονομικό υποστηρικτή της πΓΔΜ  δήλωσε:

«Εξοχότατε κ Γκόραν Τασκόφσκι , πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Τουρκία, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές Μακεδόνες, φίλοι μα Τούρκοι αξιωματούχοι, σας φέρνω χαιρετισμούς από τη Μακεδονία. Σας χαιρετώ για λογαριασμό του Παγκόσμιου Συνεδρίου της πΓΔΜ που εκπροσωπεί το άτυπο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο των Μακεδόνων από όλα τα μέρη της Μακεδονίας  σε όλο τον κόσμο, το οποίο  ιδρύθηκε το 1899 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της πΓΔΜ είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που ενώνει τους Μακεδόνες από όλα τα μέρη της Μακεδονίας με  όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Συγχαρητήρια σε εσάς φοιτητές για την επιτυχία σας να ολοκληρώσετε την σειρά μαθημάτων στη μακεδονική γλώσσα στο κύκλο σπουδών που διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Sladjana Janceva, ευχαριστώ επίσης και για τη οικονομική βοήθεια  τον Alev Sulejman, τους προέδρους όλων των ενώσεων της πΓΔΜ στη Σμύρνη και όλους όσους το βοήθησαν.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές Μακεδόνες , η μοίρα μας έχει χωρίσει με σύνορα σε διάφορες χώρες και θρησκείες. Αλλά η πίστη μας παραμένει για πάντα στη Μακεδονία.

Η πΓΔΜ είναι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, η πΓΔΜ είναι τα έθιμα και οι παραδόσεις μας, η Μακεδονία είναι οι ρίζες μας, οι τάφοι των γονιών μας.

Δεν έχει σημασία πόσο μακριά είμαστε , ποτέ δεν ξεχνάμε ότι οι μουσουλμάνοι της πΓΔΜ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του μακεδονικού λαού όπως οι Ορθόδοξοι.

Να είστε πιστοί πολίτες μιας αδελφικής Τουρκίας, αλλά να μην ξεχνάτε ποτέ τις ρίζες σας στη Μακεδονία και να παραμείνετε περήφανοι Μακεδόνες.

Με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1991, η Μακεδονία είναι και πάλι ένα κυρίαρχο κράτος, ενώ οι Μακεδόνες είναι ένα κυρίαρχο έθνος και κανένας και ποτέ δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει!

Το παγκόσμιο Συνέδριο της πΓΔΜ και η Ένωση των Μακεδόνων της Ισλαμικής θρησκείας είναι στη διάθεσή σας για συνεργασία,  συντονισμό και  ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κύριος και Θεός να σας ευλογεί όλους! Ο Κύριος ο Θεός να ευλογεί τη Μακεδονία και την Τουρκία! Ο Θεός μαζί μας Μακεδόνες! Αμήν!»  δήλωσε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Todor Petrov.

Παράλληλα με το σχηματισμό της της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της πΓΔΜ στην Τουρκία , οι μακεδονικές  ενώσεις υλοποίησαν εκστρατεία  συλλογής μαζικών υπογραφών για την αποκατάσταση του δικαιώματος της μακεδονικής ιθαγένειας για τους Μακεδόνες στην καταγωγή, σύμφωνα με το νόμο για την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας το 1992.

Αυτά είναι λοιπόν τα τρομερά οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν , ειδικά σε αυτούς που ονειρεύονται , ειρήνη , ευημερία και καλές σχέσεις με τους νέο-οθωμανούς οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν ως «Οθωμανοί κατακτητές» , στα εδάφη που έχασαν πριν 100 χρόνια στα Βαλκάνια , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...
TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...