Σκοπιανό

«Δώρο» για την Ελλάδα: Θα διαλυθούν τα Σκόπια από τους Αλβανόφωνους; - Πιθανή ακόμη και η εξέγερση - Δεν συμφωνούν με το όνομα «Νέα Μακεδονία»

Σύμφωνα με τον Αλβανό αναλυτή με έδρα τα Σκόπια Abedin Zymberi η υπόθεση με το όνομα « Νέα Μακεδονία» δεν έχει την έγκριση του μεγαλύτερου ποσοστού του 47% των Αλβανών που κατοικούν στην ΠΓΔΜ.  

«Από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε για τις συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα της πΓΔΜ, οι Αλβανοί δεν ακούγονται  για άλλη μια φορά καθώς προδόθηκαν  τόσο το 1945 όσο και το 1990, ενώ το ίδιο  συμβαίνει και το 2018.

Από τις προτάσεις αυτές αναφέρθηκαν:

1-Όνομα: Δημοκρατία  "Νέας Μακεδονίας"

Συντομογραφία: "Νέα Μακεδονία"

2-Γλώσσα: Σύγχρονη σλαβομακεδονική

3-Εθνικότητα: Μακεδόνες / Νέοι Μακεδόνες

4-Εκκλησία:  Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Μακεδονίας

5-Ταυτότητα: Νέοι Μακεδόνες (για τους Σκοπιανούς), Εθνικότητα  Μακεδόνες  (για Έλληνες)

6-Ταυτότητα των Μακεδόνων της Ελλάδας: Μακεδόνες της Ελλάδας (για εντός και εκτός ) Νέοι Μακεδόνες (για Σκοπιανούς ).

Εάν συμβούν  αυτές  οι αλλαγές και  περάσουν  στο σύνταγμα της πΓΔΜ, η FYROM κλείνει σίγουρα το πρόβλημα με την Ελλάδα αλλά ανοίγει μια νέα σύγκρουση με τους Αλβανούς.

Επειδή οι Αλβανοί δεν θα αναφέρονται πουθενά ως έθνος μέσα στο κράτος της ΠΓΔΜ , ενώ δεν αναφέρονται ούτε τα  αλβανικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αναφορά στη μουσουλμανική θρησκεία ως η μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στην ΠΓΔΜ .

Αυτό δείχνει πως αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι των Αλβανών στην κυβέρνηση έδειξαν ότι δεν αντιπροσωπεύουν τους αλβανούς ψηφοφόρους τους, και αυτό θα το βρουν μπροστά τους πολύ σύντομα.

Αν σε αυτές τις συνομιλίες η σκοπιανή ηγεσία δεν κάνει σεβαστά τις αλβανικές αιτιάσεις , τότε δεν  τελειώσαμε με το θέμα της ονομασίας , αλλά μόλις τώρα ξεκινήσαμε. Δεν θα ήθελα να συμβεί …τίποτα…. γιατί αυτό θα είναι πολύ κακό για όλους», κατέληξε ο Αλβανός ειδικός αναλυτής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το ακριβώς έρχεται  .

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αλβανοί στην πΓΔΜ αποτελούν πληθυσμιακά δε το 47% του πληθυσμού και διαθέτουν  σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία!

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα από διεθνές ίδρυμα, οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ  αποτελούν το 47% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ..», δηλώνει  ο έτερος  ειδικός αναλυτής Νιζάζι Μουχάμαντ.

Περιττό να τονίσουμε όμως ότι ακριβώς για αυτόν το κίνδυνο ο Ζ.Ζαεφ μεταβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο..σήμερα... για να συναντηθεί με την αλβανική ηγεσία ακριβώς  για το θέμα της ονομασίας της χώρας.

Αν δεν συμφωνήσουν  Θάτσι και  Χαραντινάι οι οποίοι ελέγχουν τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ , τότε έρχεται  μεγάλη "καταιγίδα" στο γειτονικό κρατίδιο , κάτι που γνωρίζουν οι Σέρβοι και νυν πρόεδρος της χώρας.     

Μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο Αλβανούς στην χώρα και αυτό είναι ήδη σαφές…το τι θα επακολουθήσει αν δεν συμφωνήσουν και αυτοί στο όνομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ