Σκοπιανό

Αίσχος: Αυστραλός βουλευτής ζήτησε να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - Εξαγριωμένοι οι Έλληνες ομογενείς (βίντεο)


Την έντονη ενόχληση της ομογένειας προκάλεσε η παρουσία του ομοσπονδιακού Φιλελεύθερου βουλευτή Craig Kelly, σε διαδήλωση που οργάνωσαν στο Σίδνεϊ καταγόμενοι από τα Σκόπια.

Και δεν ήταν τόσο η παρουσία του βουλευτή στην διαμαρτυρία, αλλά τα όσα είπε και τα οποία ανάρτησε «με καμάρι» και στη σελίδα του στο Facebook.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (έτσι την αποκάλεσε) θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της αυτοκυριαρχίας να ζει ελεύθερος χωρίς ξένες παρεμβάσεις».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι οι άλλες χώρες «θα πρέπει να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα των Μακεδόνων». Κάλεσε, μάλιστα, την αυστραλιανή κυβέρνηση «να εκφράσει την στήριξή της προς τον Μακεδονικό λαό» και να αναγνωρίσει την χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όπως είπε, είναι επιλογή των κατοίκων της να επιλέξουν το όνομά τους και κανενός άλλου. «Η Αυστραλία καθυστέρησε υπερβολικά την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει» κατέληξε.

Ενοχλημένοι ομογενείς κατήγγειλαν στο «Νέο Κόσμο» ότι ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φθάνει έως τη… Λάρισα, αλλά αυτή η πρόκληση δεν φάνηκε να απασχολεί τον Αυστραλό βουλευτή.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Craig Kelly αναφέρει ότι «υψώνει το ανάστημά του για τους καλούς του φίλους της Αυστραλο-Μακεδονικής Κοινότητας».

Τους αφιερώνει, μάλιστα, το βίντεο καθώς «και στους καλούς φίλους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» μαζί με την δέσμευση ότι έχουν «την πλήρη υποστήριξή του».

This is dedicated to all my very good friends in the Republic of Macedonia and the Australian-Macedonian community. You have our full support!!

Gepostet von Craig Kelly am Sonntag, 23. April 2017

neoskosmos.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ