Πολεμικό Ναυτικό

Στα κάγκελα τα συνδικάτα στα ναυπηγεία της Lorient για το ελληνικό πρόγραμμα-Η 4η FDI και οι Κορβέτες Gowind θα σώσουν την παρτίδα

Σε τρομερά δύσκολη θέση βρίσκονται τα συνδικάτα των εργαζομένων στα γαλλικά Ναυπηγεία της Lorient, αφού σε περίπτωση που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν  παραγγείλει 4η Φρεγάτα FDI και τις Κορβέτες Gowind, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με εκατοντάδες θέσεις εξειδικευμένης εργασίας.

Αυτό εξηγεί και την ανυπομονησία των Γάλλων σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής ηγεσίας ειδικά στο θέμα των Κορβετών, αλλά και της όψιον για 4η Φρεγάτα FDI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Το συνδικάτο CGT Arsenal Lorient απευθύνει έκκληση στον Γάλλο υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων για παραγγελίες σε πολεμικά σκάφη που θα κατασκευαστούν στο Lorient από την Naval Group, δείχνοντας έμμεσα την Ελλάδα και τα προγράμματα της.

Μάλιστα όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο, μεταξύ του 2025-30 αν δεν βρεθεί νέα παραγγελία ή ανάθεση προγράμματος, θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα.

Μιλάμε για Gowind, EPC-Gowind,ναρκοθηρευτικά, ενώ πραγματικός εργοδότης του Ναυπηγείου του Λοριάν είναι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει γαλλική δημοσίευση.

“Στις αρχές του 2025, η δραστηριότητα στο ναυπηγείο μας καταρρέει. Ο Νόμος Στρατιωτικού Προγραμματισμού (LPM) ανέβαλε την κατασκευή δύο από τις πέντε φρεγάτες του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού μετά το 2030. Βρισκόμαστε με ένα τεράστιο κενό μεταξύ 2025 και 2030. Υπάρχουν έξι ναρκαλιευτικά σκάφη (BGDM).

Το 2025 τελειώνουμε τις Φρεγάτες FDI του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ υπάρχει και μια κορβέτα βαθέων υδάτων που έχει παραγγελθεί πριν από το 2030.

Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πρέπει να βρεθεί στη Λοριάν στις 4 Οκτωβρίου για την έναρξη της πρώτης ελληνικής FDI, αυτός είναι το πραγματικό αφεντικό της Naval Group”, αναφέρει η ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων.

Η Ελλάδα θα αγοράσει τρεις φρεγάτες FDI από την Naval Group, με μια επιπλέον φρεγάτα να είναι διαθέσιμη προαιρετικά.Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα είναι σε διαμόρφωση Standard-1 ή γαλλική διαμόρφωση, ενώ η τρίτη θα είναι σε Standard-2.

Εάν επιλεγεί η πρόσθετη επιλογή μίας ακόμη φρεγάτας, η τέταρτη φρεγάτα θα είναι επίσης διαμόρφωσης Standard-2.

Η FDI είναι ένας πολεμικό πλοίο επιφάνειας πρώτης γραμμής με εκτόπισμα κλάσης 4.500 τόνων.

Πολυχρηστική και ανθεκτική, η Φρεγάτα είναι ικανή να λειτουργεί είτε μόνη της, είτε εντός ναυτικής δύναμης.
Και οι δύο διαμορφώσεις θα είναι εξοπλισμένες με αντιπλοϊκούς πυραύλους 2×4 Exocet MM40 Block 3c, πυροβόλο  Super Rapido 76 mm και οπλικό σύστημα τηλεχειρισμού Nexter Narwhal 2×20 mm.

Διαγωνισμός για τις Κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Αντίπαλοι στο ελληνικό πρόγραμμα Κορβετών  είναι οι Ιταλοί της Ficantieri με την ONEX και οι Αμερικανοί.
Οι Γάλλοι πρότειναν στην ελληνική πλευρά για τις κορβέτες, να εκπαιδεύσουν περίπου 1.000 εργαζόμενους των ελληνικών ναυπηγείων στη Γαλλία.

Πρόσφατα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ¨η απόφαση φαίνεται επικείμενη. Η Αθήνα θα μπορούσε γρήγορα να επιλέξει τον κατασκευαστή των τεσσάρων κορβετών που προορίζονται για το ελληνικό ναυτικό, το οποίο θέλει να ενισχυθεί έναντι της Τουρκίας", τόνισαν οι ίδιες στην εφημερίδα La Tribune.

Η ουσία εδώ είναι ότι αν πάρουμε τις Κορβέτες με πυραύλους Scalp Naval, τότε θα μπορούμε να στοχοποιούμε στόχους μέχρι την Άγκυρα, κόβοντας την όρεξη στον αλαζόνα Ερντογάν που μίλησε για τον Αύγουστο ως το μήνα μεγάλων ιστορικών νικών της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...