Πολεμικό Ναυτικό

Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων ανέδειξαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνεκπαίδευση με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΟΥΣΣΕΝ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών, ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επιπλέον, όπως σημείωσε χθες το Πενταπόσταγμα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχαμε ναυτική συνεργασία ελληνικής Φρεγάτας και Ισραηλινής ΤΠΚ, όπου διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ με το Ισραηλινό Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης υλοποιήθηκαν αντικείμενα σύνθεσης κοινής επιχειρησιακής εικόνας επιφανείας και αεροπλάνου, καθώς και προχωρητικών ελιγμών.

Η εν λόγω συνεκπαίδευσης εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το Έτος 2022», και συνέβαλε στην πρόταση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας σε διμερές πλαίσιο.

Ελλάδα και Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και σύντομα θα κληθούν μαζί με την Αίγυπτο να αντιμετωπίζουν μια “αφηνιασμένη” Τουρκία που αναζητά “υπόδουλα κράτη", με αυτήν να θέλει να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο σε ολόκληρη την περιοχή.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ