Πυραυλάκατος "Βλαχάκος"
Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Άξιον φοβηθήναι-Νέο βέλος στην φαρέτρα! Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσιάζει ενδελεχώς την πυραυλάκατο "Βλαχάκος"

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μετράει σήμερα ακόμη μία πολύ ισχυρή προσθήκη στον στόλο του, την πυραυλάκατο "Βλαχάκος". Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πλοίο ιδιαίτερα φονικό, με αποτέλεσμα να προβάλει την ελληνική ισχύ στο Αιγαίο, είναι ο πολύ ισχυρός οπλισμός του. Πρωταγωνιστές του οπλισμού της πυραυλακάτου είναι οι πανίσχυροι γαλλικοί πύραυλο Exocet της έκδοσης Block 3, οι οποίοι εκτοξεύονται με στόχο εχθρικά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "Διαμάντι" του Σκάφους

Πριν περάσουμε όμως στον υπόλοιπο οπλισμό, ας δούμε πιο αναλυτικά αυτό το κορυφαίο αντιπλοϊκό όπλο. Ο Exocet MM40 Block 3 λοιπόν, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της κατασκευαστικής του (MBDA) παρέχει δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς, εναντίον διαφόρων τύπων στόχων σε σενάρια παντός καιρού. 

Το βεληνεκές του ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, γεγονός που τον κάνει τον "φόβο και τον τρόμο" των τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο. Κατά την διάρκεια της πτήσης το όπλο πετά σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ανιχνευτεί ο πύραυλος από ραντάρ εχθρικών στοιχείων. Οι Γάλλοι επίσης διαβεβαιώνουν ότι μπορεί να βυθίσει κάθε κλάση πολεμικού πλοίου. Τέλος, η μεγάλη ακρίβειά του, η οποία επιτυγχάνεται μέσω συστήματος πλοήγησης ραντάρ, του δίνει την ικανότητα να χτυπά ακόμη και κινούμενους στόχους. 

Υπόλοιπος Οπλισμός

Αν και οι Exocet αποτελούν τα "διαμάντια" της πυραυλακάτου, υπάρχουν και άλλα οπλικά συστήματα εγκατεστημένα στο σκάφος. Συναντάμε επίσης ένα αντιπυραυλικό σύστημα CIWS GLMS RAM και το πυροβόλο όπλο Super Rapido Oto Breda διαμετρήματος 76 χιλιοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, υπάρχουν και δύο πυροβόλα 30 χιλιοστών για διάφορους άλλους τύπους στόχων, οι οποίοι δεν απαιτούν την ενεργοποίηση των μεγαλύτερων και ισχυρότερων πυροβόλων. 

Κύριο Στοιχείο Προστασίας

Στην τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου παραβρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους και μία αυστηρή απάντηση στις απειλές τους. Το νέο πολεμικό πλοίο είναι ένα ταχύτατο (μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων) και πολύ επικίνδυνο ναυτικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει άριστα στον ρόλο προστασίας των ελληνικών χωρικών υδάτων και νησιών.

Να μην παραλείψουμε όμως να αναφέρουμε το γεγονός πως οι πύραυλοι Ecoxet είναι ικανοί να χτυπήσουν και στόχους ξηράς, προκαλώντας καταστροφικά αποτελέσματα στις εχθρικές ακτές. 

Α/ΓΕΕΘΑ 

Ιδιαίτερα εύστοχη η ανάρτηση του Στρατηγού Φλώρου

 

GALLERY

Τελετή ονοματοδοσίας πυραυλακάτου
Τελετή ονοματοδοσίας πυραυλακάτου
Τελετή ονοματοδοσίας πυραυλακάτου
Τελετή ονοματοδοσίας πυραυλακάτου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...