Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Ένας στόλος από σύγχρονα “πυρπολικά” θα κάνει την διαφορά στο Αιγαίο-Κίνηση ματ στην προκλητική τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα”

Την εποχή της ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως (1821)  το κρυφό μας όπλο στην τότε Οθωμανική “ Γαλάζια Πατρίδα”, ήταν τα ελληνικά πυρπολικά, μία κατασκευή με ρωσική τεχνογνωσία σύμφωνα με την ιστορία.

Η παρουσία τους και η χρήση τους είχε προκαλέσει ανείπωτες  καταστροφές τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκαλώντας τρόμο και δέος στους Οθωμανούς.

Σήμερα ένας ανάλογος στολίσκος από υπερταχύπλοα πλοιάρια εξοπλισμένα με τα κατάλληλα όπλα, θα μπορούσε να διαλύσει κάθε τουρκική φιλοδοξία για κυριαρχία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Μιλάμε για ταχύπλοα που θα κινούνται με την ασύλληπτη ταχύτητα των 110 χλμ την ώρα, με RCS πολύ μικρό, εξοπλισμένα με πυραύλους NSM ( Naval strike Misile), σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς και πυροβόλο ταχείας βολής, προσαρμοσμένα στο σκαρί τους, θα άλλαζε όλα τα σχέδια των νεο-οθωμανών στο Αιγαίο, όπως αναφέρει ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.

Ένα τέτοιο πλοιάριο που θα κινούνταν με αυτές τις ασύλληπτες ταχύτητες, θα ήταν ένας  τρομερά δύσκολος στόχος τόσο για τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV), όσο και για τα μεγαλύτερα και βαρύτερα πολεμικά πλοία τους.

Τα πλοιάρια αυτά δρώντας μαζί με άλλα παρόμοια, αλλά και μεμονωμένα, θα μπορούσαν να εντοπίζουν, με την βοήθεια ελληνικών UAV ( διασύνδεση LINK-16), τις θέσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε κάθε γωνιά του ελληνικού Αιγαίου πελάγους, και σε χρόνους πραγματικά άπιαστους θα μπορούσαν ( σε περίπτωση κρίσεων ακόμη και συρράξεων) να τα πλησιάζουν και να τα αντιμετωπίζουν προκαλώντας τον όλεθρο.

Επίσης κάθε τουρκική προσπάθεια επί οποιασδήποτε μικρονήσου, βραχονησίδας από τουρκικές δυνάμεις, θα αντιμετωπίζονταν σε χρόνους απίστευτους, και θα τελείωναν   με την εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων.

Ο στόλος αυτών των ειδικών ελληνικών ταχύπλοων, θα είχε και μία ακόμη πολύ σπουδαία αποστολή στο μέλλον, αυτής της διαφύλαξης τόσο των ελληνικών εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων, όσο και της διαφύλαξης του αγωγού East Med, όταν και όποτε αυτός υλοποιηθεί.

Άλλωστε αυτός ο τρόπος φύλαξης είναι ο ενδεδειγμένος, σύμφωνα και με τα νέα σχέδια που έχει εκπονήσει το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, για τις πλατφόρμες εξόρυξης στην ΑΟΖ του Ισραήλ στην Α.Μεσόγειο.   

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία ( κρατική και ιδιωτική), για να απαντήσουμε και στους απαισιόδοξους, έχει την δυνατότητα κατασκευής τέτοιων πλοιαρίων με σχετική βοήθεια από το εξωτερικό, ( κινητήρας και οπλικά συστήματα), ενώ παράλληλα θα δίνονταν  η ευκαιρία ανάπτυξης και ελληνικών οπλικών συστημάτων. παράλληλα.

Σε κάθε περίπτωση ένας τέτοιος στόλος ελληνικών σύγχρονων “πυρπολικών” μαζί με τα υπό κατασκευή ελληνικά UAV, UCAV, μπορεί να διαλύσει την τουρκική “ Γαλάζια Πατρίδα”, και  να διασπείρει τον τρόμο και τον πανικό στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, και γενικά στις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος Ερντογάν, χωρίς να εμπλακεί η ελληνική πολεμική αεροπορία και κυρίως οι μελλοντικές πανάκριβες Φρεγάτες μας τύπου Belhara.

Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουμε και μάλιστα πολύ καλά, μυαλά και όρεξη μαζί με ιδέες υπάρχουν επίσης, αυτό που μας λείπει  είναι ορθός σχεδιασμός, και η κοστολόγηση τέτοιων εγχειρημάτων από ελληνικά χέρια, τα οποία θα έσωζαν πραγματικά την χώρα μας από πολλές περιπέτειες μελλοντικά.

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να προκαλούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, είτε είναι το σημερινό καθεστώς στην εξουσία, είτε όχι, και θα επιδιώκουν πάντα να επεκταθούν όσο μπορούν.

Στο χέρι μας είναι να προετοιμαστούμε να τους βάλουμε φρένο μία και καλή στα όποια επεκτατικά τους σχέδια με δικά μας μέσα και αμυντικά επιτεύγματα, που θα ήταν και το πιο σημαντικό αυτήν την περίοδο.             

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...