Παγοθραυστικό
Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Μπορούν τα μοντέρνα πολεμικά πλοία να λειτουργήσουν ως παγοθραυστικά;

Τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα όπλα και τα συστήματά τους, ο σχεδιασμός τους πλέον περιλαμβάνει καλύτερη θωράκιση αποτελούμενη από αξιόπιστα υλικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους και την αξιόπιστη δομή τους, μπορούν τα σύγχρονα πολεμικά πλοία να λειτουργήσουν ως παγοθραυστικά; 

Η σύντομη απάντηση είναι φυσικά και όχι! Μπορεί τα πολεμικά πλοία να έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά προφανώς άλλο τόσο έχουν αναπτυχθεί και τα παγοθραυστικά. Κάτω μπορείτε να δείτε ένα από τα νεότερα παγοθραυστικά της ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Ο σχεδιασμός του κύτους του είναι πολύ διαφορετικός από τον σχεδιασμό κάθε πολεμικού πλοίου. 

Το πλοίο αυτό πρώτα ανεβαίνει πάνω στον πάγο και μετά τον κόβει στη μέση. Τα υλικά του, και γενικά η δομή του εξωτερικού του κύτους είναι ειδικά κατασκευασμένη για να επιχειρεί το πλοίο σε θερμοκρασίες ολικού ψύχους. 

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί στάνταρ μεταξύ των μοντέρνων παγοθραυστικών, με προέλευση από τον Καναδά.

Για να δώσουμε μία ολοκληρωμένη απάντηση, αν ένα πολεμικό πλοίο προσπαθήσει να αναλάβει ευθύνες παγοθραυστικού, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα ήταν αρκετά τραγικό…

GALLERY

Χτυπημένο πλοίο
Παγοθραυστικό της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ